Tips från digitala politiker – Robert Hannah söker interaktion.

Vad är det som ger framgång för politiska budskap – digitalt? Självklart sakfrågor, men även det praktiska arbetet med och runt digital närvaro, samt kanal- och målgruppsval. Även nivå på kunskap om hur de digitala och sociala plattformarna fungerar, och hur man kan följa upp och lära av effekter.

Tips inför valet 2018 kommer här – med utgångspunkt i politiker som tillhör något av de 10 partier bloggen bevakar, samt (gärna) har varit med på några av topplistorna. Är du också politiker och vill dela med dig digitala insikter och synas? Hör av dig.

Denna vecka delar riksdagspolitikern Robert Hannah (L) sina tankar utifrån sitt perspektiv som politiker, om hur man kan arbeta med sociala medier för att nå framgång samt hantera utmaningar.

Hur tänker du runt din närvaro i sociala medier?

Jag satsar på att vara närvarande i alla sociala medier. Så jag finns överallt för den som vill få tag på mig, läsa om mig eller diskutera med mig. Men det är bara Facebook som jag ser som en viktig källa för politiskt arbete. Det är där jag lägger mitt fokus. Men främst på min privata sida – även om jag har en politikersida så är folk mer intresserade av min privata sida.

Mitt fokus ligger inte på ”likes” eller ”visningar av filmklipp” utan interaktioner. Det är samtalen med vanligt folk jag vill åt. Jag är därför också med i relativt många grupper på Facebook och deltar i samtal där med.

Twitter undviker jag till max. Det är en ohälsosam plattform med hot, hat och hån. Jag måste må bra på de sociala medier jag använder.

Hur fördelar du tid/resurser mellan digitalt och övrigt?

Jag ser ingen skillnad mellan digitalt eller övrigt. De är helt ihopkopplade för mig – jag kollar mejlen och facebook lika ofta – dvs varje timme. Det jag skriver på sociala medier når ut snabbare än någon annan media. Media plockar även upp det jag skriver på sociala medier.

Jag lägger idag mycket mer tid på sociala medier än vad jag gör för att få in en artikel på dåligt läst tidning med betalvägg. Tiden det tar att skriva en artikel, skicka in, få besked, få in den för att sen mötas av en betalvägg och en inaktuell fråga är inte värt det.

Är jag med i medier idag är jag mer intresserad av nyhetsplats – och gärna att det tagits in efter att journalister sett mina inlägg på min Facebook.

Hur följer du upp resultat av din digitala närvaro i sociala medier?

Jag följer inte upp mina personliga inlägg lika mycket som jag borde. Den enda konkreta uppföljningen jag gör är från inlägg på min politikersida. Men det är främst min personliga sida jag använder.

Resultaten från min politikersida säger dock mycket om vilka typer av inlägg som funkar i sociala medier: det är samma som funkar in real life.

Här hittar du Robert:

Här hittar du fler tips från digitala politiker:

Må gott,

LG

Dela gärna, ange: Källa: www.kommunikationsanalys.se

Foto:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.