Tips från digitala politiker – Linda Snecker dagplanerar.

Vad är det som ger framgång för politiska budskap – digitalt? Självklart sakfrågor, men även det praktiska arbetet med och runt digital närvaro, samt kanal- och målgruppsval. Även nivå på kunskap om hur de digitala och sociala plattformarna fungerar, och hur man kan följa upp och lära av effekter.

Tips inför valet 2018 kommer här – med utgångspunkt i politiker som tillhör något av de 10 partier bloggen bevakar, samt (gärna) har varit med på några av topplistorna som redovisas här varje månad. Är du också politiker och vill dela med dig digitala insikter och synas? Hör av dig.

Denna vecka delar riksdagspolitikern Linda Snecker (V) sina tankar utifrån sitt perspektiv som politiker, om hur man kan arbeta med sociala medier för att nå framgång samt hantera utmaningar.

Hur tänker du runt din närvaro i sociala medier?

Min målsättning är att mina sociala medier ska spegla dels vad Vänsterpartiet driver för politik och vad jag gör om dagarna i mitt politiska uppdrag, dels att livet som riksdagsledamot ändå inte skiljer så mycket mot andra arbeten. Jag vill minska glappet mellan ”folket och politiker”.

Jag använder Facebook och Instagram. På Facebook publicerar jag artiklar, debattinlägg och längre tankar om olika ämnen. Instagram följer med mig under min dag med bilder och korta inlägg om vad jag gjort under dagen.

Twitter slutade jag med för ett år sedan på grund av för mycket näthat, och jag kommer nog inte återkomma.

Hur fördelar du tid/resurser mellan digitalt och övrigt?

Jag kollar alltid av sociala medier på morgonen, lägger eventuellt upp en plan om vad jag ska publicera under dagen. Sociala medier är en fantastisk distraktion att använda på mina många tågresor eller som mikropaus under arbetsdagen.

Hur följer du upp resultat av din digitala närvaro i sociala medier?

Uppföljning kan jag utveckla, men det är tydligt att korta filmer sprids mest, eller när jag är politiskt väldigt tydlig, eller personlig och glad.

Jag brukar kolla hur många som nås av mina inlägg och vilka det är. Videor får som sagt mest genomslag och där är det män mellan 18-24 som nås av inläggen. Jag gissar att det beror på mitt och mitt partis engagemang i arbetet för att låta dom ensamkommande stanna.

Här hittar du Linda:

Må gott,

LG

Dela gärna, ange: Källa: www.kommunikationsanalys.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.