Tips från digitala varumärken – VildaKidz: framgång som öppnade för möte med Mark Zuckerberg

Vad är det som ger framgång för varumärken – digitalt i allmänhet och sociala medier i synnerhet? Självklart innehåll, relevans och även varumärkets laddning, men även det praktiska arbetet med och runt närvaro, samt kanal- och målgruppsval. Även nivån på kunskap om hur de digitala plattformarna fungerar och hur man kan följa upp och lära av effekter.

Som inspiration och föredöme delar jag nu tips från digitala varumärken som förekommer på de olika topplistor för sociala medier som denna analysblogg lyfter (källa: Socialbakers och Smampion). Vill du också dela med dig och synas? Eller är det något varumärke du skulle vilja veta mer om? Hör gärna av dig.

Denna vecka delar VildaKidz sina tankar om hur man kan arbeta med sociala medier för att nå framgång samt hantera utmaningar. Framgång som till och med uppmärksammats av Facebook och Mark Zuckerberg.

Hur tänker ni runt er närvaro i sociala medier?

Utan sociala medier skulle inte VildaKidz vara så framgångsrikt som det är idag. För oss är det jätteviktigt att nå vår målgrupp, det vill säga föräldrarna, men även barn och unga, och då måste vi finnas där de finns och det är på sociala medier. Vi gör barnen och de unga delaktiga, vi låter dem få bestämma vilka aktiviteter de vill att vi ska anordna. Vi får ALLTID fullbokat på alla våra 200 aktiviteter och 987 önskedagar som vi har per år.

Hur fördelar ni tid/resurser mellan digitalt och övrigt?

Vi lägger ner cirka 4-8 timmar per dag på sociala medier och att svara på frågor, mejl, anmälningar etc plus att lägga upp nya aktiviteter.

Hur följer ni upp resultat av er digitala närvaro?

Vi utvärderar alltid våra aktiviteter, och där är en fråga bland annat hur de fick vetskap om oss och hur de kontaktade oss, och sociala medier utgör alltid cirka 85 procent. Framgången på sociala medier tror vi är vår snabbhet, man får alltid svar från oss snabbt (om vi nu inte är på vildmarksläger utan täckning vill säga 😀).

Vi delar allt vi gör (nästan – alla får inte synas på bild på grund av skyddade identiteter och så vidare) och vi tror att människor/sponsorer och så vidare vill se och ha en transparens i föreningar som de vill hjälpa. De vill helt enkelt se vart deras pengar går, samtidigt som vi då lyfter de företag som hjälper oss, win win all the way.

En del av vår succé ligger också i att vi välkomnar ALLA! Så att ingen ska behöva känna sig utpekad eller utesluten. Vi prioriterar sjuka och utsatta, men vad är det som säger att bara för att du är rik så kan du inte vara mobbad eller må psykiskt dåligt.

Vi använder Facebook-statistik dagligen, främst för att se hur vi når ut, och vi når i dagsläget 100 000 personer med ett klick. Vi anpassar självklart det vi lägger ut efter hur vi ser att inläggena går. Ibland kan ett ord vara avgörande. Det som berör och det man kan känna igen, samt tävlingar där man kan få något själv plus videor går bäst. Det som är svårast är de som har låsta profiler, där kan vi inte gilla och tacka för att de delar våra inlägg så just dem når vi inte lika bra. Men dock når det ju till deras vänner osv.

Antagligen går det rätt bra för oss eftersom Facebook bjöd in oss till London, San Francisco och till självaste Mark för att veta hur tusan vi lyckats så bra 😀

Facebook: https://www.facebook.com/vildakidz/

 

Dela gärna, ange källa: www.kommunikationsanalys.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.