Tips från digitala politiker – Ninos Maraha

Vad är det som ger framgång för politiska budskap – digitalt? Självklart sakfrågor, men även det praktiska arbetet med och runt närvaro samt kanal- och målgruppsval. Även nivå på kunskap om hur de digitala plattformarna fungerar och hur man kan följa upp och lära av effekter.

Tips inför valet 2018 kommer här – med utgångspunkt i politiker som tillhör något av de 10 partier bloggen bevakar samt (gärna) har varit med på några av topplistorna. Vill du också dela med dig och synas? Hör av dig.

Denna vecka delar Ninos Maraha (L) sina tankar utifrån sitt perspektiv som politiker om hur man kan arbeta med sociala medier för att nå framgång samt hantera utmaningar.

Hur tänker du runt din närvaro i sociala medier?

Jag har dels privata kanaler där jag sällan uppdaterar utanför vänskapssfären, dels officiella kanaler som jag använder i min politiska strategiska kommunikation. För mig är det viktigt att kontinuerligt adressera liberala hjärtefrågor och ha ett dynamiskt samtal med följare, sympatisörer och potentiella väljare under hela mandatperioden, inte bara i slutspurten.

Hur fördelar du tid/resurser mellan digitalt och övrigt?

Det gäller att hitta en bra balans mellan de digitala och traditionella kanalerna, men framförallt gäller det att hitta sin grej. Jag har under en längre tid försökt vara synlig de digitala samtalen bland annat via min officiella fb-sida, Kryssa Ninos Maraha, som är navet i min digitala kommunikation. Det senaste halvåret har jag dock varit föräldraledig, vilket inneburit mindre fokus på de politiska samtalen. Ser fram emot att steppa upp med relevanta och intressanta texter och bilder om liberal vård- och välfärdspolitik samt mr-frågor nu när valåret inleds och min föräldraledighet tar slut.

Hur följer du upp resultat av din digitala närvaro?

Jag gör enklare analyser av sponsrade inlägg, utifrån spridning, interaktion, kostnad och försöker nå mina väljargrupper med mina budskap. Något jag kan bli bättre på är att följa upp effektiviteten på de målgruppskriterier jag använder vid annonsering.

Facebook: https://www.facebook.com/kryssaninosmaraha/

Twitter: https://twitter.com/ninosmaraha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.