Tips från digitala politiker – Mohamad Hassan

Vad är det som ger framgång för politiska budskap – digitalt? Självklart sakfrågor, men även det praktiska arbetet med och runt närvaro samt kanal- och målgruppsval. Även nivå på kunskap om hur de digitala plattformarna fungerar och hur man kan följa upp och lära av effekter.

Tips inför valet 2018 kommer här – med utgångspunkt i politiker som tillhör något av de 10 partier bloggen bevakar samt (gärna) har varit med på några av topplistorna. Vill du också dela med dig och synas? Hör av dig.

Denna vecka delar Mohamad Hassan (L) sina tankar utifrån sitt perspektiv som politiker om hur man kan arbeta med sociala medier för att nå framgång samt hantera utmaningar.

Hur tänker du runt din närvaro i sociala medier?

Ärligt talat så var jag relativ sen med min närvaro i sociala medier. När jag öppnade ett FB-konto, samt Twitter och Instagram så var en del av mina kommunalrådskollegor redan där.

Jag tror förvisso på samtal mellan fyra ögon. Det personliga mötet är fortfarande viktigt, det är där jag är som starkast. Men med tiden har jag märkt att sociala medier kan öppna kanaler mot medborgare/väljare på ett helt annat sätt.

Kraften i sociala medier går ej längre att förbise eller underskatta. Därför har min närvaro och mina aktiviteter på sociala medier ökat med åren.

Hur fördelar du tid/resurser mellan digitalt och övrigt?

Det är viktigt att fortsätta vara aktiv även i så kallad ”gammalmedia” som tidningar och magasin. Trots den enorma digitaliseringen så finns det fortfarande folk som läser enbart tidningar, och de är minst lika viktiga att kommunicera med som andra. Det är också ett sätt att visa respekt för de val människor gör.

Jag försöker ha minst ett inlägg per dag på vardera FB, Twitter och Instagram. Sedan försöker jag ha minst en artikel i månaden i någon tidning. Och det viktigaste, ordna träffar i fysisk form., minst fyra möten i veckan.

Jag kör exempelvis något som heter ”Vakna med Hassan”, ett frukostmöte där Uppsalabor blir bjudna på kaffe/te och croissant och kan diskutera politik med mig.

Hur följer du upp resultat av din digitala närvaro?

Det bästa med den digitala närvaron är att det är enkelt att följa upp och ha direkt interaktion. Jag brukar alltid svara när någon skriver något i mitt flöde som en reaktion på något jag skrivit. Jag följer även andras inlägg. Men man måste vara disciplinerad! Det är lätt att sociala medier slukar en och tar alltför mycket tid.

Facebook: https://www.facebook.com/doune.uppsala
Twitter: @Uppsala_Hassan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.