Bästa svenska Facebook-sidor mars 2015

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Engagemang mars 2015

Mars på Facebook – Godis och vårkänslor

Januari främjade choklad och öl, februari fick oss att frossa i socker och så även i mars, dock nu med Handelsbanken som inträtt på engagemangsarenan.

Mars på Facebook visar ett rejält tapp vad gäller snittengagemang på poster, baserat på underlag från analysföretaget Socialbakers. I ett ett-års perspektiv ökar dock både ”Kundservice” och engagemang.

Vad gäller landets snabbast växande Facebook-sidor så gav mars i stort en ny bild. Spotifys
nya konkurrent Tidal tog sig in, Elli Avram World kvarstod och Durex Sverige ökade mest. Vårkänslor?

Facebook snabbast växande sidor i Sverige mars 2015

Innehållsengagemang = 0,61% (0,98%)

Efter förra månadens ökning till 0,98% ser vi nu ett rejält tapp till 0,61%. I mars 2014 låg engagemangsnivån dock på 0,56%, en ökning över tid alltså. Toppsidorna i Sverige genererar dock ett engagemang på sitt innehåll på 5-19%. (*Engagement Rate)

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Engagemang mars 2015

After Eight och Polly fortsätter få våra munnar att vattnas, samt Philadelphia och KESO engagerar. Inspirerande att se en bank ta sig in bland topp fem, denna gång Handelsbanken. Kan det vara kundundersökningen med chans på biobiljetter som bidrog?

Kundservice aka Socially Devoted = 77% (75%)

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor, se nedan, så är ”ordningen” i stort återställd. Förra månaden såg vi flygbolag, som ofta toppade denna lista under 2013, göra comeback genom SAS vilka även denna månad kvarstår.

SJ kvarstår och så även Bredbandsbolaget och Samsung Sverige. Telia återkommer och Swedbank lämnar. Flyg samt tele/teknik håller alltså fortfarande täten på Facebook. Vilken bransch tror du står på tur? Finans har gjort flera återkommande försök, men stabilitet över tid återstår att leverera.

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Kundservice mars 2015

Förra året i mars var det varumärken nedan som lyckades bäst; några kvarstår som synes: SJ och Samsung Sverige.

Facebook Socialbakers Socially Devoted mars 2014

Senaste halvåret har andel som fått svar på sina frågor utvecklats som följer (från september); 72%, 71%, 65%, 70%, 77%, 75%, och nu 77%. Utvecklingen mot (digital) kundservice går åt rätt håll och snittar stabilt på över 70%.

Landets allra bästa Facebook-sidor ger svar på upp till 100% av alla de frågor de får. SJ med en bästa snittsvarstid på 47 (52) minuter. Hur många får svar på sina frågor på din sida? Och hur lång är svarstiden? Vet du?

Inlägg med mest interaktion

ICA tog i februari hela prispallen men i mars kom Loka och Fritidsresor med inlägg som också skapade interaktion.

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor toppinlägg mars 2015
Avslutningsvis, en benchmark nedan för att få en bild av hur din/er sida storleksmässigt och postningsmässigt står sig mot Sveriges bästa sidor på Facebook, Twitter och YouTube.

Snittfans och poster Facebook Sverige mars 2015

Om du har bra innehåll; posta minst fem inlägg i veckan på Facebook, och det dubbla på Twitter vilket bör fungera och stötta ditt varumärke. Prova gärna och dela erfarenheter!

En avslutande reflektion/fråga; beror den låga aktiviteten kopplat YouTube på att innehållsskapandet är svårare, eller på att Facebooks videospelare tagit över? Eller både och? Dela gärna dina tankar.

Må gott,

LG

 

*Engagement Rate

Calculated as the average number of likes, comments and shares per post on a given day, divided by the total number of Fans for the page. It reflects the percentage of your Fan base that interacts on average with your post. For the purposes of this report, in this metric, we have only included pages possessing more than 10,000 fans between the first and last day of the selected time period.

1 tanke kring ”Bästa svenska Facebook-sidor mars 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.