Bästa svenska Facebook-sidor januari 2015

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Engagemang januari 2015

Januari på Facebook – choklad och öl

Januari, som en mörkrets månad, verkar främja choklad och öl, samt ett behov av växter och växtlighet, kommande och här och nu. Eskapism och framtidstro?

Januari-månad på Facebook visar ett tydligt tapp vad gäller engagemang på poster, baserat på underlag från analysföretaget Socialbakers. I ett ett-års perspektiv visar dock denna mätvariabel ett något bättre resultat jämfört med ett år sedan. Däremot ”Kundservice” ökar tydligt sin servicenivå.

Vad gäller landets snabbast växande Facebook-sidor fick ABBA i december lämna plats åt Alesso, men är nu tillbaka. Någon reflektion när du ser inriktning på landets snabbast växande Facebook-sidor? Något att dra nytta av? Samarbete?

Facebook snabbast växande sidor i Sverige januari 2015

Innehållsengagemang = 0,57%

Efter förra månadens ökning till 0.87% ser vi nu ett rejält tapp till 0,57%. Var sidorna extra aktiva i december för att säkra sina julmål? Ingen inspiration kvar i januari? Förra året samma månad låg engagemangsnivån på 0,52% så i det perspektivet en marginell förbättring. Toppsidorna i Sverige genererar dock engagemang på sitt innehåll på 4-13%. (*Engagement Rate)

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Engagemang januari 2015

Polly, som även var etta januari förra året, återkom i januari och After Eight Sverige kvarstår, och Plantagen tar sig in. Newscastle Brown Ale Sweden och Norrlands Guld är återkommande.

Flera sidor fortsätter vara återkommande på topplistan som bevis på att de lyckas skapa mest engagerande innehåll. Titta in på deras sidor och inspireras.

Kundservice aka Socially Devoted = 77% (70%)

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor, se nedan, är flera av toppsidorna denna månad återkommande, dock med viss intern rokad.

SJ kvarstår och så även Swedbank Sverige samt Viaplay SverigeComviq kvarstår men rasar och telekonkurrenten Bredbandsbolaget intar första platsen. Tele, filmtjänst och bank håller fortfarande ställningarna. Hur länge till? Och vilka kommer nya?

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Kundservice januari 2015

Senaste halvåret har andel som fått svar på sina frågor utvecklats som följer (från augusti); 71%, 72%, 71%, 65%, 70% och nu 77%. Utvecklingen mot kundservice går åt rätt håll och vi ser nu att nivån verkar permanentas på över 70%.

Landets allra bästa Facebook-sidor ger svar på upp till 99% av alla de frågor de får. SJ med en fenomenal snittsvarstid på 41 (58) minuter! Hur många får svar på sina frågor på din sida? Och hur lång är svarstiden? Vet du?

Inlägg med mest interaktion

Livsmedelsindustrin tappade i januari sitt långa toppläge, och Marabou blev månadens inlägg med mest interaktion. Marabou går dock i linje med Polly och After Eight vilka är bland månadens toppvarumärken.

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor toppinlägg januari 2015
Avslutningsvis, en benchmark för att få en bild av hur din/er sida storleksmässigt står sig mot Sveriges bästa sidor på Facebook, Twitter och YouTube.

Ett hett tips; om du har bra innehåll, att posta minst fem inlägg i veckan på Facebook, och det dubbla på Twitter borde fungera och stötta ditt varumärke. Prova gärna och dela erfarenheter!

Snittfans och poster Facebook Sverige januari 2015

Må gott,

LG

 

*Engagement Rate

Calculated as the average number of likes, comments and shares per post on a given day, divided by the total number of Fans for the page. It reflects the percentage of your Fan base that interacts on average with your post. For the purposes of this report, in this metric, we have only included pages possessing more than 10,000 fans between the first and last day of the selected time period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.