Bästa svenska Facebook-sidor december 2014

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Engagemang december 2014

December på Facebook – En matmånad?

December-månad på Facebook visar en markant ökning vad gäller engagemang på poster, baserat på underlag från analysföretaget Socialbakers. Även i ett ett-års perspektiv visar denna mätvariabel ett betydligt bättre resultat för december jämfört med ett år sedan. Även ”Kundservice” har ökat något.

Frågan om december ska ses som en matmånad, präglas av varumärken Philadelphia, City Gross och After Eight Sverige, med julpengar via Swish, och jultransporter med Hertz Sverige.

Vad gäller landets snabbast växande Facebook-sidor fick ABBA i december lämna plats åt Alesso. Någon reflektion när du ser inriktning på landets snabbast växande Facebook-sidor? Något att dra nytta av? Samarbete?

Facebook snabbast växande sidor i Sverige december 2014

Innehållsengagemang = 0,87%

Efter förra månadens tapp till 0.61% ser vi nu en rejäl ökning till 0,87%. Såg du ett bättre innehåll i december eller beror det månne på sidorna ökade sin julannonsering på Facebook? Förra året samma månad låg engagemangsnivån på 0,59% så även i det perspektivet en förbättring. Toppsidorna i Sverige genererar dock engagemang på sitt innehåll på omkring 4-32%. (*Engagement Rate)

De svenska topp 20-sidorna publicerade i snitt 25 (23) poster i december. Hur ligger din/er sida till? Levererar ni 4 eller 400 inlägg per månad?  Vet du? Innehåll är det som många varumärken sliter hårt med att få fram/producera.

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Engagemang december 2014

Philadelphia Sverige återkom i november och kvarstår även i december. Swish och City Gross tar topplatser i december. After Eight Sverige kvarstår och Hertz Sverige tar sig in. Imponerande engagemang med Philadelphia och Swish med 32,56% respektive 21,98%!

Flera sidor fortsätter vara återkommande på topplistan som bevis på att de lyckas skapa mest engagerande innehåll. Titta in på deras sidor och inspireras.

Kundservice aka Socially Devoted = 70% (65%)

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor, se nedan, är toppsidorna denna månad i stort desamma, dock med viss intern rockad.

SJ och Telia kvarstår och så även Swedbank Sverige samt Viaplay SverigeComviq tog sig åter in på listan på bekostnad av det koncerninterna varumärket Tele2 Sverige. Intern konkurrens. Kanske vi får se detta mellan Telia och Halebop framöver?

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor Kundservice december 2014

I juni fick 65% i Sverige svar på sina frågor ställda via en officiell Facebook-sida. I juli såg vi en mindre ökning till 68% som fortsatte till 71% i augusti. Ökningen fortsatte i september till 72% med en mindre dipp i oktober till 71%, och landade på 65% i november. I december fick 70% svar.

Landets allra bästa Facebook-sidor ger i snitt svar på minst 92% av alla de frågor de får. SJ med en fenomenal snittsvarstid på 58 minuter! Hur många får svar på sina frågor på din sida? Och hur lång är svarstiden? Vet du?

Inlägg med mest interaktion

IKEA tog i november topplatsen från livsmedelsindustrins topplaceringar de senaste månaderna. Philadelphia Sverige, City Gross och ICA har nu visat att livsmedel verkar ha en trygg förankring bland de 5,4 miljoner svenskar som finns på Facebook.

Socialbakers Facebook bästa svenska sidor toppinlägg december 2014
Avslutningsvis, en benchmark för att få en bild av hur din/er sida storleksmässigt står sig mot Sveriges bästa sidor på Facebook, Twitter och YouTube:

Facebook, Twitter YouTube fans top 20 varumärken december 2014 Sverige

Må gott,

LG

 

*Engagement Rate

Calculated as the average number of likes, comments and shares per post on a given day, divided by the total number of Fans for the page. It reflects the percentage of your Fan base that interacts on average with your post. For the purposes of this report, in this metric, we have only included pages possessing more than 10,000 fans between the first and last day of the selected time period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.