Bästa svenska Facebook-sidor november 2014

Facebook november mest engagerande varumärken Sverige

November på Facebook – En manlig månad?

November månad på Facebook visar ett tapp vad gäller engagemang på poster, baserat på underlag från analysföretaget Socialbakers. Även i ett ett-års perspektiv visade denna mätvariabel ett sämre resultat för november, jfr november 2013 (se nedan). Även ”Kundservice” har tappat något.

Frågan om november ska ses som en manlig månad präglas i huvudsak av Gillette samt Norrmejerier, med en touch av Telefonshoppen. (Är jag könsrollsstereotypisk? Retorisk fråga.) Möjligen att även popularitetsindikatorn nedan påverkar min stereotypism…

Socialbakers mest växande Facebook-sidor i Sverige november 2014

Innehållsengagemang = 0,61%

Efter förra månadens ökning till 0.66% ser vi nu ett tapp till 0,61%. Är det Facebooks laborerande med innehåll i våra flöden som inte lyckas? Eller är det sidägarna som inte levererar innehåll som talar till deras fans? Eller både och? Förra året samma månad låg nivån på 0,59% så i det perspektivet en förbättring. Toppsidorna i Sverige genererar dock engagemang på sitt innehåll på omkring 6-13%. (*Engagement Rate)

De svenska topp 20-sidorna publicerade i snitt 23 poster i november; första minskningen på tre månader. Hur ligger din/er sida till? Levererar ni 4 eller 400 inlägg per månad?  Vet du? Innehåll är det som många varumärken sliter hårt med att få fram/producera.

Favorit i repris är Norrmejerier även denna månad, och även After Eight Sverige kvarstår. Att After Eight fått ett uppsving funderar jag om det kan kopplas till att SVTs Historieätarna lyft fram populära (dessert)rätter från 80-talet? After Eight med päron i ugn anyone?

Philadelphia Sverige återkommer efter en månads frånvaro. En helt ny bekantskap är Telefonshoppen. Gillette Sverige har jag själv sett minst sagt frekvent i mitt Facebook-flöde senaste veckorna, varför denna topplacering inte förvånade.

Flera sidor fortsätter vara återkommande som bevis på att de lyckas skapa mest engagerande innehåll. Titta in på deras sidor och inspireras.

Kundservice aka Socially Devoted = 65% (71%)

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor, se nedan, är toppsidorna denna månad i stort desamma, dock med viss intern rokad. Tele2 Sverige tog sig in på topplistan på bekostnad av Telia förra månaden, vilka nu är tillbaka, på bekostnad av Comviq.

SJ kvarstår och så även Swedbank Sverige samt Viaplay Sverige.

Facebook november bäst kundservice varumärken Sverige

I juni fick 65% i Sverige svar på sina frågor ställda via en officiell Facebook-sida. I juli såg vi en mindre ökning till 68% som fortsatte till 71% i augusti. Ökningen fortsatte i september till 72% med en mindre dipp i oktober till 71%. Och nu är vi nere på 65% igen.

Landets allra bästa Facebook-sidor ger svar på minst 96% av alla de frågor de får. SJ med en fenomenal snittsvarstid på 56 minuter! Hur många får svar på sina frågor på din sida? Vet du?

Inlägg med mest interaktion

IKEA har nu tagit över från livsmedelsindustrins topplaceringar de senaste månaderna. Föregångaren ICA med Rosa Bandet är dock inlägget som säkrade oerhörda 67 000 interaktioner!

Facebook november bästa inlägg/poster SverigeVilka är era viktigaste kanaler bland de sociala nätverken? Vilka är need to have vs nice to have? Självklart beror mycket på vilka målgrupper/intressegrupper man vill nå, men talar vi räckvidd så är Facebook en given spelare, starkt följd av Instagram och YouTube. Och Twitter för de som vill nå media, PR och politiker. Pinterest anyone?

Må gott,

LG

 

*Engagement Rate

Calculated as the average number of likes, comments and shares per post on a given day, divided by the total number of Fans for the page. It reflects the percentage of your Fan base that interacts on average with your post. For the purposes of this report, in this metric, we have only included pages possessing more than 10,000 fans between the first and last day of the selected time period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.