Bästa svenska Facebook-sidor september 2014

Socialbakers Sverige Facebook ER september 2014

September på Facebook – Flytt- och festmånad?

September månad på Facebook visar en bibehållen nivå vad gäller engagemang på poster, baserat på underlag från analysföretaget Socialbakers. I ett ett-års perspektiv visar samtliga mätvariabler en ökning, jfr Bästa svenska Facebook-sidor september 2013.

XXL sport & vildmark intar första platsen med månadens mest populära inlägg; en mix av höstfix och svampplockning?

Innehållsengagemang = 0,60%

Efter sommarens dipp visade augusti en engagemangsökning till 0,60% vilken nu kvarstår i september. Skönt att se att sidägarna lyckas hålla visst engagemang på sitt innehåll. Alternativet är inte så lockande.

Toppsidorna i Sverige genererar dock engagemang på över 4-11%. (*Engagement Rate)

De svenska topp 20-sidorna publicerade i snitt 25 (25) poster i september. En stabil budskapsnärvaro alltså – men inte nog för att påverka engagemanget? Innehåll och engagemang går som bekant hand i hand. Eller har sidorna en för låg närvaro – i kombination med dålig kännedom och kunskap om vad och hur fansen vill ha inlägg? Vad tror du?

Fireball Cinnamon Whisky kvarstår även i september. En nykomling tillika nummer ett är XXL sport & vildmark, logiskt kopplat höstens olika aktiviteter? Även Preem och Philadelphia Sverige är återkommande, tillika Interflora som är ett frekvent återkommande varumärke på topplistan.

Flera sidor fortsätter vara återkommande som bevis på att de lyckas skapa mest engagerande innehåll. Titta in på deras sidor och inspireras.

Kundservice aka Socially Devoted = 72%

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor, se nedan, är toppsidorna denna månad desamma, dock med viss intern rokad.

SJs uttalade fokus på sociala medier för kundmöten består och kvarstår på första plats. Även teleoperatörerna Telia och Comviq samt Swedbank Sverige likaså Viaplay Sverige kvarstår.

I juni fick 65% svar på sina frågor ställda via en officiell Facebook-sida. I juli såg vi en mindre ökning till 68% som fortsatte till 71% i augusti. Och nu i september får 72% svar av sidorna vilket gör att vi är tillbaka på samma nivå som i maj innan sommaren.

Landets allra bästa Facebook-sidor ger svar på minst 97% av alla de frågor de får. Hur många får svar på sina frågor på din sida?

Socialbakers Sverige Facebook Socially Devoted september 2014

Inlägg med mest interaktion

Livsmedelsindustrins topplaceringar vad gäller att säkra innehåll som får mest interaktion bröts i augusti. ICA, med stöd för Cancerfonden, återkom i september med det inlägg som genererade månadens flesta interaktioner.

Socialbakers Sverige Mest populära Facebook-post september 2014

Sammantaget intressant för alla sidägare att jämföra det egna engagemanget samt ”svarstid” med ovan, för att se hur ni står er kontra Sveriges bästa sidor. Några reflektioner?

Må gott,

LG

 

*Engagement Rate

Calculated as the average number of likes, comments and shares per post on a given day, divided by the total number of Fans for the page. It reflects the percentage of your Fan base that interacts on average with your post. For the purposes of this report, in this metric, we have only included pages possessing more than 10,000 fans between the first and last day of the selected time period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.