Bästa svenska Facebook-sidor maj 2014

Socialbakers Facebook Engagement Rate maj 2014

Livsmedel engagerar på Facebook

Willy efterföljs av COOP med månadens mest populära inlägg. Maj månad på Facebook visar en marginell ökning vad gäller engagemang på poster samt kundservice, baserat på underlag från analysföretaget Socialbakers.

Innehållsengagemang

Engagemangsnivån för svenska sidor på Facebook tappade förra månaden till 0,54%. Nu ser vi en liten ökning tillbaka till 0,56%. Toppsidorna ligger dock på 3-4%.

De svenska topp 20-sidorna publicerade i snitt 24 poster i april. En fortsatt minskning alltså – och därmed en koppling till det relativt låga engagemanget? Innehåll och engagemang går som bekant hand i hand. Eller en för låg närvaro i kombination med kännedom och kunskap om vad och hur fansen vill ha inlägg?

Polly kvarstår tillsammans med Interflora, och Norrlands Guld har intagit första plats. Fireball Cinnamon Whisky har kommit tillbaka och en nykomling är INGO Sverige (f.d. JET).

Flera sidor fortsätter vara återkommande som bevis på att de lyckas kreera mest engagerande innehåll. Titta in deras sidor och inspireras.

Kundservice aka Socially Devoted

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor, se nedan, är toppsidorna denna månad desamma, dock med viss intern rokad.

SJs uttalade fokus på sociala medier för kundmöten består och kvarstår på första plats, följda av den enda återstående teleoperatören, Comviq.

Swedbank Sverige, Viaplay Sverige och Samsung, kvarstår likaså.

I mars såg vi ett stort tapp i Average Response Rate vilket de tidigare fyra månaderna gått från 63% till 76%, till 87% – med i mars ett tapp till 69%. Tappet avstannade i april och låg kvar på 69%. Nu ser vi en ökning igen.

I snitt får nu 72% svar på sina frågor ställda via en officiell Facebook-sida.  Landets allra bästa Facebook-sidor ger svar på minst 91% av alla de frågor de får.

Socialbakers Facebook Socially Devoted maj Sverige 2014

Inlägg med mest interaktion

I april var en post från Willys kopplat djurhållning den mest populära. I maj är det COOPs EKO-inlägg som skördat flest interaktioner.

Är det en djur- och ekotrend vi även ser digitalt? Grisarnas väl och ve dök som bekant upp stort i EU-valet.

Inlägg mest populär/interaktion maj 2014 Facebook

Sammantaget intressant för alla sidor att jämföra det egna engagemanget samt ”svarstid” med ovan för att se hur ni står er kontra Sveriges bästa sidor. Några reflektioner?

Politik på Facebook

Jag fick för övrigt en del intressant feedback på de inlägg kopplat politik jag gjorde efter EU-valet på rikspartiernas närvaro på Facebook. Det var bl.a helt uppenbart av engagemang och tillströmning att MP, FI och C hade goda möjligheter att lyfta i valet. Vilket de som bekant gjorde.

Hör av dig om du har några funderingar om sidor och närvaro på Facebook!

Och du, hoppas du får njuta en god och glad Midsommar 🙂

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.