Största varumärken på Twitter Sverige januari 2014

Twitter Sverige följare januari Socialbakers

Twitter ökar som social plattform, inte minst bland politiska partier under årets supervalår. Men även bland ungdomar som jag skrev om här. Senaste uppgiften jag har är att ca 500 000 svenska Twitter-konton finns, däremot alls inte lika många aktiva.

Av svenska varumärkens toppnärvaro ser det ut som ovan. Resor och teknik i en grov sammanfattning. (Data samlad via analysföretaget Socialbakers.)

SAS har vid ett flertal tillfällen berättat om hur Twitter och andra sociala medier blev etablerade kundkanaler efter Eyjafjallajökulls utbrott 2010, och SJ har länge varit mycket aktiva på plattformen för sina kundmöten. TV och telefoni är två andra frågor som behöver generera snabb info vid tekniska störningar osv.

 

Twitter Sverige interaktion januari Socialbakers

I stort samma varumärken dyker upp bland de med mest interaktion. Är det månne en indikation på förseningar, ändringar och tekniska störningar?

Som jag nämnde i inledningen är Twitter även en aktuell plattform för politiska organisationer; särskilt i år med EU-valet 25 maj och riksdag/kommun/landsting 14 september. De politiska riksprofiler som ökar mest synes nedan.

Politiska partier Socialbakers störst växande Twitter Sverige januari

(Bor du i Stockholm kan du t.ex. följa vad Folkpartiet gör lokalt för Stockholm på @FPSthlm.)

Följer du dina leverantörer på Twitter? Följer du dina politiska partier? Varför?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.