Bästa svenska Facebook-sidor januari 2014

Facebook Socialbakers ER januari 2014

Supervalåret och dess digitala uppdrag fortsätter hålla mig fullt sysselsatt varför jag håller inlägg till denna blogg begränsat. Kvalitet för kvantitet. Jag kommer dock utöka från enbart Facebook-statistik till nu även Twitter. Stay posted.

I detta inlägg presenterar jag svenska Facebook-resultat för januari baserat på underlag av analysföretaget Socialbakers.

Engagemangsnivån har i januari minskat från 0.56% till 0,52%, bild ovan (ned från 0,59% i november). Än så länge månne dippen kan lastas förekomsten av helger. Om även februari visar samma trend kanske frågan om Facebook och dess förmåga att engagera får diskuteras.

Polly (en personlig godisfavorit) ligger nu på första plats, följd av novembers etta, Interflora. Dessa följs av rutinerade Krav och och Norrmejerier, och helt ny i toppen är Fireball Cinnamon Whisky. 3 av 5 är alltså återkommande, så dessa varumärken kan alltså sägas förstå sina fans och säkra bäst nationellt engagemang. Titta in deras sidor och inspireras!

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor är läget tematiskt denna gång i stort helt förändrat. Av teleoperatörerna återstår endast Comviq, som står stabilt kvar som nummer 1, samt en bank, Swedbank. Intressant att t.ex. SJ nu tagit plats i toppen för första gången. Intressant med tanke på SJs aviserade neddragning av personal och contact centers, och i linje med deras uttalade fokus på sociala medier för kundmöten. Samsung har kommit tillbaka och Viaplay gör premiär. En stor ökning i Average Response Rate, från 63% till 76%. Ökat fokus på närvaro och kundomhändertagande på Facebook med andra ord.

Facebook Socialbakers Socially Devoted januari 2014

Vad gäller individuella poster är månadens etta, surprise surprise…  Volvo Personbilar Sverige. Hört talas om Zlatan-effekten?

Facebook Socialbakers Most popular post januari 2014

Hur ser det ur för din/er sida? Också ett minskat engagemang? Behöll du själv antal publicerade poster? Minimum antal månadsposter att publicera är i mina ögon ca 30 st. Syns man inte så finns man inte, krasst.

För övrigt ser jag en del funderingar från personer i mitt flöde om just relevansen i närvaron på Facebook, och vilka andra kanaler som kanske håller på att växla upp. Jag var nyligen på en dragning om ungdomar och sociala medier av undersökningsföretaget Millward Brown, och där framkommer att Facebook fortfarande är relevant som ”hubb” medan Twitter är en växande plattform.

Hur utvecklas dina sociala medier vanor?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.