Bästa svenska Facebook-sidor december 2013

Top 5 Facebook Engagemang december 2013

Supervalåret fortsätter att hålla mig fullt sysselsatt varför jag håller inlägg till denna blogg mycket begränsat. Kvalitet för kvantitet som bekant. (Titta gärna in på några av de plattformar jag nu svarar för; konstruktiv återkoppling är alltid intressant: Stockholmsbloggen, samt en ny Facebook-sida.)

I detta inlägg presenterar jag svenska resultat för december baserat på underlag av analysföretaget Socialbakers.

Engagemangsnivån har i december minskat från 0.59% till 0,56%, bild ovan. Logiskt med tanke på alla storhelger och andra aktiviteter som förflyttar användarnas interaktioner. Krav ligger nu på första plats, följt av förra månadens etta, Interflora. Hyundai Sverige är ny i toppen följt av rutinerade Dollarstore och Euroflorist.

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor är läget tematiskt i stort oförändrat. Branscherna på topplistan är fortfarande teleoperatörer, och ComHem, samt banker. En marginell ökning i Average Response Rate, från 62% till 63%. Swedbank står kvar. Comviq står stabilt kvar som nummer 1.

Top 5 Socially Devoted Facebook december 2013

Vad gäller individuella poster är månadens etta Elgiganten Sverige. Nyårshälsningar och info om rea lockar alltid.

Mest engagerande inlägg Facebook december 2013

Hur såg det ur för din/er sida under helgerna? Märkte du också av ett minskat engagemang? Behöll du själv antal publicerade poster? Generellt är det många som talar om hur räckvidden minskar på organiska inlägg. Jesper Åström skriver detta inlägg om hur han resonerar runt detta och alternativa möjligheter.

Hur många inlägg per månad gör ni på er Facebook-sida? I december var antal snittinlägg för landets Topp 20 varumärken 33 poster per månad. Som bekant, hur ofta besöker du en sida? Sällan skulle jag tro. Den information du får om en sida är beroende på hur ofta den postar inlägg. Ergo; syns man inte, så finns man inte.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.