Digitalt dubbelvalår 2014?

LG Wallmark

Förra veckan blev det officiellt; jag har börjat en ny anställning – i en uttalat värderingsbaserad organisation. Du som hängt med mig genom åren vet hur ofta jag lyft vikten för organisationer att vara tydliga med sina värderingar. Och i detta fall är det ett politiskt parti; tydligare värderingspositionering och styrning är svårt att uppbringa.

Som anställd redaktör för sociala medier för Folkpartiet, med bas i Stockholm, kan det nog inte bli ett mer värderingsrelaterat uppdrag. Och det känns mycket spännande att få göra denna lärdom. Det är en glädje att möta människor som genuint drivs av en vilja att förändra och göra samhället bättre, mer än kanske motiverade av (hög) lön. Vilket även kopplar mitt andra intresseområde; vikten av professionell passion.

Anna Starbrink, landstingsråd i Stockholm, välkomnade mig i hennes blogg, och det digitala fokus jag representerar, samt hon flaggar även den nyfikenhet som näringslivskompetens innebär och medför i en politisk organisation. Spännande utmaning tycker jag.

Nästa år har vi dubbelvalår; EU i maj och riksdag m.m. i september. Obamas två senaste val visade världen vikten av digital kommunikation och sociala medier, vilket även flera svenska partier insett. Och för de som inte gillar annonser i sina flöden på Facebook, well, jag tror 2014 kan bli ett tufft år för dem. Redan nu har i alla fall mitt flöde börjat fyllas av partiinformation.

Hur tycker du digitalt kan stötta och förenkla de svenska väljarnas väg till vishet?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.