Bästa svenska Facebook-sidor november 2013

Socialbakers ER november 2013

Nu med ny anställning har aktiviteten i denna blogg sjunkit drastiskt som du säkerligen märkt. Jag beklagar, och har lite dåligt samvete med tanke på de tusentals som ärar mig med sin tid. Men som bekant är det alltid mycket i sig att börja på en ny arbetsplats, med i mitt fall även att direkt starta upp och driva en ny blogg, Stockholmsbloggen, samt en ny Facebook-sida. Det positiva överväger dock 🙂

Oavsett, att följa upp framgångsrika varumärken på Facebook i Sverige är något jag vill fortsätta med, och här kommer underlag på bas av Socialbakers av svenska resultat för november.

Engagemangsnivån har i november ökat från 0.51% till 0,59%, bild ovan. Bättre innehåll månne? Interflora ligger kvar på första plats, och Statoil gör en återkomst till topplistan. Krav, Audi Sverige och Zoégas är nya som levererat engagerande innehåll i november.

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor är läget tematiskt i stort oförändrat. Dock ett stort tapp i Average Response Rate, från 79% till 62%. Vad hände? Resursförflyttning? Nedprioritering av kanal sociala medier? Branscherna på topplistan är fortfarande teleoperatörer, där Telia kämpat sig tillbaka – efter att förra månaden åkt ut för första gången…någonsin. Swedbank står kvar. Nu ser vi även Samsung, som nytt varumärke och bransch, visa fokus på ”kundomhändertagande” i toppnivå. En ny branschtrend månne? Comviq står kvar som nummer 1 och mobiloperatören 3 har tappat en plats.

Socialbakers Socially Devoted november 2013

Vad gäller individuella poster är månadens tre topposter alla från samma företag. Grattis till… IKEA! Jag tror vi är många varumärken som skulle jubla om vi fick 17 000 likes och 247 kommentarer (positiva helst) på ett inlägg.

Socialbakers Sweden Post November IKEA

Hur ser det ur för din/er sida inför helgerna? Pumpar på budskap fram till helgerna, för att därefter stänga helt? Eller ta chansen att lägga ut budskap när konkurrensen minskar?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.