2013: Ett tecken i skyn med ljus i tunneln

LG Wallmark nyår 2013

31 december 2013. Sista dagen på året. Reflektioner. Om några timmar nyårsfest; samtidigt tankar på saker som hänt under året, och undran inför saker som komma skall. Och egen utvecklingspotential.

För min del är det på många sätt lämpligt att utbrista: vilket år! och övervägande i dur. Och därför blir detta inlägg nu en tillbakablick på året, om än övervägande digitalt.

I maj lämnade jag TeliaSonera efter att ha byggt upp och svarat för koncernens globala digitala affärsstöd i sociala medier. En liten sorg att lämna ett fantastiskt kompetent och humoristiskt nätverk, men ändå inte. Digitalt består som bekant alla kontakter oavsett.

Vid min sista fysiska exit från kontoret på Stureplan möttes jag av en varm, strålande sommar, och därefter förmånen att få njuta många härliga dagar med egen tid. Samtidigt startade jag denna blogg vilken mottogs med överväldigande respons och intresse. Ett intresse och nyfikenhet som gav mig en sommar och höst med många nya intressanta, och oväntade möten. Så givande och värdefullt – och inspirerande. Även intressant att med hjälp av analysföretaget Socialbakers, vilka jag arbetat med i flera år för digital uppföljning, lyfta de svenska varumärken som gör bäst ifrån sig på Facebook, i syfte att visa ”best practise” och inspirera.

Vilket slutligen ledde fram till en ny anställning som fortsätter ge möjlighet att utveckla min digitala kompetens och föda min passion. Nu inom en värderingsbaserad politisk organisation kopplat nästa års politiska ”supervalår”, som redaktör för sociala medier. En härlig och spännande utmaning!

Med närmare tio år i ryggen av arbete med sociala medier, är det skönt att känna att min ”aning” och satsning var helt rätt. Att sociala medier nu är en etablerad och viktig plattform för organisationer och företag för att dels nå ut med budskap, dels få återkoppling på sin verksamhet.

I min värld är som du vet sociala medier detsamma som digitala relationer. Med de speciella förutsättningar detta för med sig. Bilden nedan visar hur många aktiva användare (i miljoner) som nu loggar in på olika sociala plattformar varje månad (här kan du läsa mer). Helt otroligt att tänka sig att inget av detta fanns för några år sedan. Times are a changing, som engelsktalande säger. Och det fort!

Sociala medier 2013 aktiva användare

LinkedIn skickade häromdagen en årssammanfattning att närmare 1/3 av mina drygt 1 000 professionella kontakter bytt arbete under året. Härligt se att det finns en arbetsmarknad för och efterfrågan på kompetensen i mina nätverk. Och därtill att 551 personer kollat in min profil, varav ett ganska så stort antal ”hemliga” (vilka jag läser som rekryterare/rekryterande företag). Alltid egokickande 😉 Och korrelerat har det heller inte varit brist på erbjudanden om uppdrag. En ynnest.

En yrkespremiär till i det mindre formatet hann jag med i december: min första podd. Ett samtal med Lena Gustafsson på Good Relations om sociala medier, vilket även kommer in på aktuella samhällsfenomen och relationer. En kommunikationsform jag inser jag gillar. Det är direkt, äkta och i detta fall, ingen redigering. Du kan lyssna på podden här.

Slutligen, du som nu läser denna blogg, eller den tidigare jag skrev för Telia, vet att jag vid årsslut brukar återkomma till just detta att ta sig en funderare för framtiden. Inte enbart privat, utan också att fundera över sin anställning. Är din nuvarande en anställning som får dig att lyfta, där du trivs och känner en passion? Om ja, grattis. Om inte, ta dig en rejäl funderare. Arbetsförmedlingen släppte precis glädjande siffror över hur läget blir på arbetsmarknaden de kommande två åren. Du har bara ett liv, och du är värd det bästa.

Önskar dig ett Gott 2014 med hälsa, välgång och glädje!

Må gott,

LG

4 tankar kring ”2013: Ett tecken i skyn med ljus i tunneln

  1. Helene Johansson

    Tack LG för din berättelse och peppningen!! Jag är helt inne på en förändring och du fick mig att ” kavla upp ärmarna” ett varv till!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.