Svarsfrekvens på Facebook: Sverige vs Norden vs Globalt

Socialbakers RRQ September 2013

Förra veckan gjorde jag en jämförelse mellan de nordiska länderna kopplat faktor Engagemang på Facebook. Som du vet är engagemang en av de faktorer att säkra för att nå framgång i sociala medier. Idag kompletterar jag med faktor Svarsfrekvens. Om vi nu enats om att sociala medier är digitala relationer, då är vi också eniga om att båda sidor måste få komma till tals. Och ja, det kräver resurser. Det finns inga gratisluncher.

För att illustrera detta med att värna digitala relationer, brukar jag ta exemplet att du kommer hem på kvällen och får frågan av din partner om ni ska gå på bio samma kväll. Och du ger ditt svar 12 timmar senare dagen efter, så bidrar det inte till en grund för en bra relation om man så säger. Därav att jag har som ett av mina fokus att säkra att de digitala plattformarna också säkrar svar till engagerade fans.

Socialbakers RRQ October 2013

Nästan 80% får svar i Sverige på Facebook, vilket måste ses som en kvittens på att de sociala plattformarna nu landat i organisationers vanliga verksamhet. Sedan kan man självklart undra över hur lång svarstid som föreligger. Det är något som varje organisation måste besluta beroende på resurser. (Här kan du läsa inlägget om hur KLM säkrar 30 minuters svarstid dygnet runt.)

Hur ser det ut på ditt arbete? Vilka svarar? Hur snabbt?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.