Sociala medier: Vad gör dig unik?

Bibel Psalmbok

Idag är det fredag. Planerar du av tradition fredagsfisk på menyn? Skulle inte tro det. Dels för att majoriteten i vårt sekulariserade land inte är katoliker, dels för att den gamla kyrkliga sedvänjan kopplat fasta, som rekommenderade fisk på fredagar, tagits ur bruk. När jag arbetade i romersk-katolska Bryssel var fredagarnas konstanta fiskluncher förbryllande till dess jag fick sedvänjan förklarad.

Någon som inte är ur bruk är chefen för världens största kristna organisation: Påven Franciskus. En man som väcker väljvilja och intresse tack vare den värme och väg framåt han visar för sin kyrka. Demonstrerande tydliga värderingar. Hans föregångare, Benedikt XVI, öppnade Vatikanstatens första Twitter-profil 2012. Nu har Franciskus öppnat ytterligare en profil – med all kommunikation på latin. Språket som talas av… ingen. Den du.

Tanken är dock inte så märklig som kan tyckas. I artikeln Lessons from the Vatican´s Latin Twitter feed lyfts just de möjligheter som denna kanal ger Vatikanstaten. Som att belysa organisationens unikitet. Bara det en attraktion i dagens mer och mer homogena samhälle. Och säkerligen en våt dröm för latinstuderande globalt.

Så, vad vill jag då ha sagt med detta exempel? Jo, just detta, att om din organisations följare inte efterfrågar någon särskild inriktning i sociala medier, just do your thing. Och gör det bra.

Eller gå på magkänslan och gör som Karin Rosell, Halebops marknadschef, och helt enkelt strunta i vad andra säger 🙂

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.