Ge gamla budskap nytt liv

httpv://youtu.be/DtyfiPIHsIg

Ladies and gentlemen, the Captain has turned on the Fasten Seat Belt sign…”.

Är du frequent flyer? Hur ofta följer du hela säkerhetsgenomgången vid take-off? Jag har själv periodvis flugit veckovis, och lyssnat till otaliga säkerhetsgenomgångar. Eftersom syftet är min säkerhet har jag alltid (eller oftast) haft fokus på personalen. Även av professionell respekt, då jag kan tänka mig hur det känns göra detta flera gånger dagligen till icke-lyssnande böjda nackar.

Jag skrev för ett tag sedan om flygbolaget KLMs stora fokus och framgång med sociala medier. Och förra veckan om vikten idag för organisationer att nyttja rörligt material för genomslag för sina budskap. Och, att hela tiden anpassa sina budskap till tidsandans möjligheter och få effekt. Konstant förändring.

Som ett kinderegg på ovan väljer jag dagens video från Virgin America vilka valt ett helt nytt angreppssätt för sin säkerhetsgenomgång. Tänk dans och musikal. Oavsett, jag tittade – intresserat – hela tiden. Och det är väl tanken och syftet. Mission accomplished.

Mina damer och herrar, välkomna till Stockholm Arlanda. Lokal tid är nu…”.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.