Digital tacksamhet: Äras de som äras bör

Tårta LG Wallmark

Dagens digitala ämne handlar om tacksamhet. Min. Ingen klarar sig helt på egen hand, och alla behöver och förtjänar uppmuntran och tack som bekant.

Sedan starten av denna blogg har jag fått många härliga, varma och tacksamma mejl från professionella runtom i landet som arbetar med sociala medier. Eller vill göra det. Samt fått nya oväntade och givande kontakter. När jag hävdar att förtroende och relevans är av största vikt för att lyckas med en blogg och sociala medier, ser jag de tusentals läsare som nu läser denna blogg som ett bevis på att detta stämmer. Med en touch av personlighet.

När jag 2006 började grotta ned mig i vad då ”detta nya” med sociala medier innebar, var det inte många som förstod vad och varför jag höll på med. Idag är läget mycket annorlunda. Majoriteten varumärken är idag medvetna, om än, ursäkta, inte alla ännu är med på hur och vad som behöver göras för att säkra affärsnyttan.

Men tillbaka till rubriken. Idag känner jag tacksamhet för den inspiration som under åren gjort mig till digital strateg, och vill också visa den. Ett fåtal nämnda, inga glömda. Ett utdrag:

2006 – Marknadsföreningen i Stockholm (MiS) som håller ögat på vad som är på gång samt kopplar relevanta aktiviteter. Kurs i sociala medier, med kursansvariga Rebecca Crusoe och Fredrik Pallin. Tack för den glöd som eldade på min, samt insikt om framtid.

2007 – Eklips Digital Advisors och Peter Pei Einarsson som hade insikten att föra samman flera kunder i ett företagsnätverk för utbyte av tankar och utmaningar med sociala medier.

2009 – Prime och Désirée Maurd – ovärderliga insikter vad gäller stöd för organisationer i agerande med och runt sociala medier.

2009 – min chef Jacob Broberg, idag informationsdirektör Cloetta, med insikt inrätta en koncernfunktion för sammanhållen bild och styrning av sociala medier för TeliaSonera. Och tillsätta mig. En roll understödd av dåvarande kommunikationsdirektör Cecilia Edström.

2009 – Jerry Silfwer, som stöttade min strävan, och kompetent och tålmodigt hjälpte förklara bakgrund, upplägg och vinst inför introduktionen av Telias första blogg. Och fick mig att kunna lägga till Bloggare till mitt cv.

2010 – Annonsörföreningen – för deras alltid kompetenta, vänliga och relevanta nätverksgrupper säkrande deras medlemmars affärskompetens.

2010 – min chef Thomas Jönsson, idag kommunikationsdirektör Autoliv, som kom som en vind från Nokia och landade mitt i mitt arbete med att konsolidera TeliaSonera-koncernen i sociala medier, som med fullt förtroende stöttade och sanktionerade mina då ”obekanta” tillvägagångssätt och leverantörer 🙂

2009-2013 – kompetensvännerna utspridda på numera Cision, Infopaq,  Retriever och TNS Sifo som i olika konstellationer varit med och tolkat mina behov för att starta upp varumärkesmätningar samt mediebevakningar/-analys för sociala medier. Pionjärer.

2009-2013 – Hela mitt globala TeliaSonera-nätverk i 15 länder med dryga 40 st härliga, begåvade och talangfulla individer som stöttat, men även konstruktivt utmanat min styrning av digital kommunikation i sociala medier, bidragande till en affärsstödjande världsklassnivå.

2013 – Suzanne Fors, ett samtal en dag i april om tankar för framtiden, som fyra timmar senare visualiserade sig i en webbplats, redo för denna blogg.

Och nu tack till dig bäste läsare, för dels den tid du ger denna blogg, dels för den feedback och inspiration jag får.

Tårtor och kakor ovan delar jag med alla, because you´re worth it.

Må gott,

LG

2 tankar kring ”Digital tacksamhet: Äras de som äras bör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.