Digital annonsering: ADDera värde

Brian Solis

Dagens ämne kopplar annonsering som tillför något extra. Du som följt mig genom åren vet att jag gillar analytikern Brian Solis. Och att jag återkommande säger att lyckad närvaro i sociala medier kräver säkran av förtroende och relevans. Denna gång lyckas Brian humoristiskt summera läget kopplat annonsering (i sociala medier) ovan.

Det talas numera om ADDvertising, snarare än Advertising. En engelsk ordlek med ett budskap. Alltså, vad vi som företag och organisationer i våra annonser nu kommunicerar, måste tillföra något mer. Inte bara skrika högre och mer av samma gamla. Digitala relationer som genom mervärde säkras även i våra annonsers utformning och innehåll. I ”Tala om för mig vad jag vill” tar jag upp just detta med hur högt vi svenskar värderar kunskap. Make me smarter, add value to me and my life, och mycket är vunnet.

Doves mycket omtalade och delade reklam nedan är just omtalad för att den inte enbart är en produktreklam utan även adderar ett extra värde:

httpv://youtu.be/iYhCn0jf46U

Har du några exempel på annonsering som du tycker adderar mervärde? YouTube är mycket tydliga med att de annonser som ligger inför videoklipp måste vara minst lika bra om inte bättre för att överleva efter de 5 sekunder vi minst tvingas vänta. Kopplat annonsering gör Coca-Cola en twist på dagens ämne, då de nyligen meddelade att de stoppar sin annonsering för året i Filippinerna efter tyfonen för att använda de avsatta annonspengarna till hjälp för de drabbade.

Hur ser din organisations annonsering ut? Vilket extra värde tillför ni?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.