Bästa svenska Facebook-sidor oktober 2013

Engagemang bästa svenska Facebook-sidor oktober 2013 Socialbakers

Times are a changing är min tanke efter att ha granskat Socialbakers sammanställning över bästa svenska Facebook-sidor i oktober.

Att producera innehåll som engagerar de egna följarna är som bekant ett fundament för framgång. Trygg-Hansa har kommit ny till topplistan, så även Dollarstore. Topprankande Euroflorist har nu fått konkurrens av konkurrenten Interflora. Och återkommande Statoil har denna gång även en del att tacka kanelbullen för 😉 Vilket belyser vikten av att när relevant koppla aktuella händelser i samhället.

Socialbakers bästa svenska Facebook-post oktober

Snittengagemangsnivån på svenska sidor i oktober, 0,51%, är något lägre än förra månaden, 0,56%.

Du minns att först flygbolag, därefter teleoperatörer och därpå senast finansiella funktioner toppat kvalitetsnärvaron på Facebook. Kvalitet är som bekant för mig en mix av dels att svara och ta hand om sina fans frågor och synpunkter, dels att producera innehåll som är relevant och engagerar sina följare.

Socially Devoted bästa svenska Facebook-sidor oktober 2013 Socialbakers

Telia har nu för första gången lämnat topplistan, tillsammans med Telenor. (Ja, jag erkänner, det känns lite sorgligt att inte ”mina” gamla varumärken Telia och Halebop längre finns med.) Helt ny är Com Hem, samt SEB har kommit tillbaka. Teleoperatörerna utmanas nu uppenbart i digital kundvård av den finansiella sektorn. Comviq vilar även denna månad stabilt på första plats.

Snittsvarsfrekvens på samtliga svenska sidor i oktober, 79%, har ökat betydligt från förra månaden, 61%.

Ser vi här ett tecken på en konsolidering från svenska organisationer att vårda sina digitala kontakter lika väl som i övriga kanaler?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.