5 tips: Visa ditt företags själ och värderingar med video

httpv://youtu.be/GeliQtSuCkM

Ingen som arbetar med digital kommunikation har missat vikten av bilder och rörligt material för att säkra uppmärksamhet, intresse och förståelse för det egna varumärket. Jag märker generellt hur företag nu rustar för att täcka upp den brist på kompetens som finns vad gäller just att filma och säkra rörlig bild. Och det behöver inte (längre) betyda bygga en filmstudio. Nästan tvärtom vad gäller säkra snabbhet och relaterbarhet i och för sociala medier. Och inte minst, äkthet. Översminkade Hollywood-produktioner är inget jag rekommenderar så att säga. Vi har alla en mobil i fickan. Använd den.

Just klippet ovan har en tonalitet som är mer amerikansk än svensk, men grundtanken är god – och humanitärt talande. Ta chansen använda de möjligheter som rörlig digital kommunikation möjliggör för att t.ex. rekrytera, samt visa ditt företags själ och historia. Ett plus på CSR-kontot om du vill. Här i form av vitvaror som ger, är och gör något mer.

I Shoot an effective recruiting video with these tips delas dessa utmärkta tips:

 • Tell a story. Don’t drone on and on about your corporate numbers. Find some heroes in your workforce to spotlight. Employees want to tell their story, so give them a chance to talk about what they’re achieving and how important it is.
 • Strive for authenticity. People are quick to spot insincerity. Shoot employees in the workplace, in the clothes they wear every day, doing what they really do. Resist the urge to clean up for the camera.
 • Focus on the four E’s. You want to communicate emotion, energy, enthusiasm, and engagement. Video can capture these better than any other medium.
 • Keep things moving. Change the pace, rhythm, music, and/or content of the video often—every 30 seconds or so. A 10-minute video can feel like five minutes if you don’t let the scenes get stale.
 • Dare to be playful. Even the most reserved organizations have opportunities to show some fun and playfulness. Find those moments, and your video will outshine anything your competition can put out there.

Jag förmodar du sett bra filmklipp för organisationer som du tycker ger en varm och äkta känsla? Dela gärna!

Må gott,

LG

2 tankar kring ”5 tips: Visa ditt företags själ och värderingar med video

 1. Alexander Mason

  Bra inlägg! En liten observation. Såg Happy Socks video film med David LaChapelle igår. Tänkte på den när jag läste din mening om ”Översminkade Hollywood-produktioner…”. Filmen är just det och jag tror att den kommer fungera. Kolla in

  Jag tror att det som inte kommer fungera är ”mellanmjölken”, tänk dig P&G reklam. Det genuina alternativ det extrema/engeagerande tror jag kommer fungera framåt!

  Svara
  1. Lars Själander Inläggsförfattare

   Alex, bra input och att du tar upp LaChapelles nya alster. Jag gillar den och inser att jag tittar på den med fokus och intresse, vilket inte kan sägas om standardreklam på tv. Det gäller förstås också vidkännas att den kommer att anslå beskyddande strängar hos de som inte vill att vissa grupper i samhället ska utsättas för ”udda brutalt”, vilket jag tror får vara en bra beskrivning 😉

   Därmed också att jag gillar aktuella Cindy Sherman-utställningen på Moderna, vilken i och för sig inte är video, men med ärligt talande och berörande foton.

   Igen, toppen att du lyfter goda exempel. Och du och jag får chans bekräfta en enad syn i vår digitala bubbla 😉

   Må gott,

   LG

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.