Värderingsdagen: vet du din organisations värderingar?

Värdering LG Wallmark

Varför gör du det du gör? Enkel fråga, eller hur? Jag fick nyligen själv den ”lilla enkla” frågan: Vad vill du göra med det lilla liv du har? Spontan initial tystnad måste jag tillstå. Och en insikt att svaret må vara privat.

Oavsett, du vet att jag här ofta kopplar värdegrund och vikten att företag är tydliga med sina värderingar; både för att säkra intäkter men även för att attrahera rätt medarbetare. (Vilket kopplar min länge omhuldade faktor: Employer branding.) Samt, att digital kommunikation lämpar sig oerhört väl för att kommunicera detta, och särskilt i och via de relationsskapande sociala medierna. Storytelling är ett bra verktyg för detta.

Vet du att det finns en nystartad studentorganisation som introducerat en Värderingsdag (World Values Day), se kort film nedan? I korthet:World Values Day vill inspirera framtidens ledare till att hitta sina autentiska värderingar och fatta medvetna beslut – både på det personliga- och det professionella planet.”. På Värderingsdagen på KTH (12/10) och Chalmers (5/10) får bl.a. näringslivet arbeta med frågan: Hur går du tillväga för att fostra individer och bygga en genuin verksamhet som lever sina värderingar? 

httpv://vimeo.com/74583977

Bara det faktum att studenter nu så konsekvent fokuserat på detta med värderingar gör detta kommunikationsarbete än viktigare. Helt klart, din organisations värderingar kommer nagelfaras av kommande begåvade kollegor när de väljer arbetsgivare. Är din organisation redo? Vet du vilka värderingar ni har?

I väntan på svar kan du njuta bilden på den gatugrafitti jag fotade i veckan vid Odenplan, Stockholm. Så, stressa inte. Le 🙂

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.