Överlever gör de konstant anpassningsbara

Hyper Island Alistair Smith

Häromveckan var jag inbjuden av styrelsenätverket Boarding for success till en nätverkskväll hos Hyper Island, vilka mycket framgångsrikt utbildar digital spetskompetens. Temat för träffen var: Arbetar du i en dinosauriestyrelse eller satsar ni på att utveckla nästa Angry Bird?

Jag har tidigare skrivit om det behov av digital kunskap som både ledningsgrupper och styrelser har behov av för att säkra överlevnad i den digitala ekonomin. Nu när våra smartphones betecknas som fjärrkontrollen till våra liv blir den digitala inverkan uppenbar. (Samtidigt skakas i viss mån denna personliga övertygelse av en vänlig påminnelse att väga in de i team som faktiskt ej önskar förändring. Vi är alla olika.)

Nyligen utsåg regeringen nya styrelseledamöter för Transportstyrelsen däribland Mikael Ahlström, delägare och styrelseledamot på Hyper Island, bild nedan. Mycket bra initiativ av staten att tillföra en gedigen digital kompetens till denna myndighet. Som en tanke skrev jag nyligen om Transportstyrelsen i Digitalt tips för flygsäkerhet, varför jag självklart delade detta utvecklingsområde med Mikael 😉

Mikael Ahlström

Min tanke är att den digitala affärsverkligheten har förändrat allt. Och att just med hjälp av relationsbyggande via sociala medier kan företag säkra överlevnad genom att kunna förstå behov av konstant anpassning. Eller som Mikael sa: ”När den enda kända konstanten är målgruppernas snabba beteendeförändringar ökar behovet av förändringsarbete och anpassning. Därför viktigt säkerställa att man är fortsatt relevant även i deras nya beteende.”.

Förmodligen därför jag ler extra gott åt citatet ovan av Alistair Smith: ”At times of change, the learners are the ones who will inherit the world, while the knowers will be beautifully prepared for a world which no longer exists”.

Mer kan du läsa i Survival of the Most Adaptable: Becoming a change-ready culture, som: ”Organizations that provide opportunities for their people to learn and expand beyond their comfort zones can also spur creativity and foster a mindset that transcends silos.” Inte helt säker på att majoriteten av befintliga svenska företag och organisationer utmärks av detta idag. Tyvärr.

Har du några goda exempel? Dela vetja!

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.