Facebook – så många/få fans når dina budskap

Mari Smith

TeliaSonera: 2 000 000 fans skrev jag när den globala teleoperatören firade denna milstolpe på Facebook. Räckvidd och Innehåll är som bekant två basparametrar för att lyckas stötta sin affär på den plattformen. I inlägget berör jag även att om man har tusentals fans på Facebook, når dina budskap kanske endast så få som 8-14% av dessa. Tänk att du har 10 000 fans, men endast 1 000 ser vad du postar. Inte riktigt tanken eller hur.

En av experterna kopplat Facebook-marknadsföring är Mari Smith, som nyligen skrev Top Ten Ways To Improve Your Facebook Reach. Hon skriver att i medel nås 16% av de budskap vi lägger ut på våra sidor. Kan dock även vara så högt som 47% eller så lågt som 2%. Enkelt, eller hur. Du förstår såklart att om du köper annonser ser fler fans dina budskap. Facebook är ett vinstdrivande aktiebolag.

Oavsett, många företag/chefer inte har förstått att bara för att man lägger ut ett budskap kommer det inte ses av alla fans. Bra att ta med i beräkningen, eller lindra besvikelsen, om målsatt engagemang eller CTA inte uppfylls. Vill du veta mer kan jag tipsa om de slajds du finner via länken till Maris inlägg ovan.

För mig en glad bekräftelse att även en sådan erkänd expert på området använder analysföretaget Socialbakers, de digitala analytiker jag själv arbetat med i flera år. Och, extra roligt; hon använder i sin presentation ett underlag som indirekt även lyfter resultat av mitt arbete, se global plats 6 slajd ovan 🙂

Jag rekommenderar 12 Awesome Social Media Facts and Statistics for 2013 för en aktuell benchmark mellan de olika sociala plattformarna generellt.

Hur resonerar din organisation för möte med era Facebook fans? Lägger ut något ibland och hoppas på det bästa? Eller tydligt styrd content marketing med bestämd veckopublicering på fasta dagar och tider, förhöjt med sponsrade inlägg – kopplade mot fastställd KPI?

Just asking.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.