Bästa svenska Facebook-sidor september 2013

Facebook Engagement Rate september 2013

Ett av syftena med denna blogg är att lyfta positiva exempel som kan inspirera alla som arbetar med digital kommunikation, och särskilt i sociala medier att kunna bli bättre. Facebook är som bekant landets största ”sociala hub” och nu har resultaten för Sveriges bästa sidor för september levererats av Socialbakers.

Engagemangsnivån i snitt på sidor i Sverige har sjunkit igen från förra månadens 0,61% till 0,56%. (Intressant benchmark med det stora landet i väst, inte Norge utan USA, som endast uppvisar 0,16%!) Norrmejerier och Euroflorist fortsätter leverera starkt innehåll som genererar engagemang. (Därav kommer jag inom kort göra ett separat varumärkesinlägg i syfte möjliggöra för dig att ta del av deras tankar och arbete med Facebook.) Nya med högst engagemang i Sverige är Grandiosa Sverige, Loka och Pågen.

Svar på frågor har efter en ökning till 72% nu åter sjunkit till 61%. (I USA får endast 37% svar.) Teleoperatörerna står fortfarande starka tillsammans med Swedbank på den svenska topplistan. SEB har fått lämna platsen tillbaka för Telenor. Intressant notera att Comviq nu har mer än dubbelt så många frågor som tvåan Swedbank i denna kanal, och samtidigt ändå med den lägsta svarsstiden. Genomtänkt upplägg av Frank&Co.

Facebook Socially Devoted september

Samsung, för övrigt numera världens åttonde mest värdefulla varumärke,  var det företag som lyckades säkra högst engagemang på en enskild post:

Facebook svenska post med högst ER september 2013 Samsung

Hur ser det ut för din organisations Facebook-sida? Hur står ni er mot dessa företag?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.