60 digitalt topprankade ledare. Leder din ledare digitalt?

Klout Richard Branson

Har din ledare en digital närvaro? Om ja, har hen även ett digitalt inflytande? Kommunikation och medialt genomslag är som bekant viktiga ingredienser i ledarskap och framgång. Som anställd är det en trygghet att veta att ledare och ledningsgrupp har en kommunikativ närvaro – samt trovärdighet – som bidrar säkra organisationens överlevnad. Även digitalt.

I Klout – vad är ditt digitala värde? lyfter jag Klout score som hjälper indikera dels en individs digitala närvaro, dels digitala inflytande. Något jag ser som självklart att behärska för en kommunikatör idag, i syfte att kunna stötta uppdrag och organisation även på de digitalsociala plattformarna.

Här kan du läsa Ranking Of The Top 60 CEOs On Social Media för juni till september. Sociala medier-rank baseras på sammantag av: Klout score + Twitter följare + antal tweets + LinkedIn följare. Och, tadam.. globala topp 3-ledare att nyttja sociala medier för sin affär är: 1. Richard Branson – Virgin, 2. Jeff Weiner – LinkedIn och 3. Marissa Mayer – Yahoo.

Vad har t.ex. din vd/högste chef/kommunikationschef för digital närvaro/inflytande som indikerat av Klout score? Kan hen matcha topplistans vinnare @richardbranson? I så fall, ett varmt och stort grattis. Annars, allt över 40 ser jag som en godkänd början. (Om du vill fördjupa dig i Klout rekommenderar jag Niclas Strandhs artikel på ämnet.)

Dagens tips. Inventera din ledningsgrupps digitala rank. För ledare ser jag att en professionell närvaro på LinkedIn numera börjar bli obligatorisk. Med foto. Intresserade av din organisation vill inte bara se den styrda företagspresentationen på företagswebben, utan även på LinkedIn där mer data, intressen och gemensamma kontakter går att utröna. Six degrees of separation remember.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.