Vilket är ditt äpple i det digitala paradiset?

LG Wallmark

Vad är det specifikt med de digitala affärsmöjligheterna som triggar dig? Tekniken? Mätmöjligheterna? Mötena? Kort sagt, vilket är äpplet som lockar dig i det digitala paradiset?

Bilden nedan talar till mig (Jeremy Waite via Brian Solis), genom att inte exkludera kontext, men lyfter vad jag ser som nödvändig kompetensgrund för lyckade digitala affärsrelationer:

Jeremy Waite via Brian Solis

I Why all your digital marketing efforts need to be all about building relationships sägs talande:

Search engine optimization, social media marketing, and affiliate marketing is a numbers game for many, but are you actually building relationships online or just links with your target audience? Do you have a LinkedIn profile? Do you have any relationships with your LinkedIn connections? Rather than just building links and playing the numbers gain (traffic, followers, connections, etc), focus on building good relationships with your target market.

Du som hängt med i mitt skrivande över åren vet att jag länge betonat detta med relationer, passion och vara den man är. Och att just din egen personliga ”värdegrund” gör att du lyckas med dina uppdrag än bättre. Särskilt i digitala sociala relationer. Äkta. Gör du detta redan idag men inte lyckas där du är; då kanske du är på fel ställe. Det finns bara en av dig och det är du. Kom ihåg det. (Det finns en reell poäng med att varje år göra en inventering av din arbetsplats och se om plus överväger minus. Tips inför kommande nyår.)

I Kundtillfredsställelse: Sverige i botten framkommer att vi ligger dåligt till runt just detta med att verkligen ha kunden i fokus. I vilket jag läser in relationskunskap. Min kopplade tolkning blir att det speglar ett land som inte praktiskt har kunnat präglas av ett konsekvent stort, turbulent och varmt umgänge. Vilket baseras på avstånd, få människor och kyla snarare än genetik, är min tolkning. Varför vi nordbor samtidigt ofta sneglat till våra sydliga grannar runt Medelhavet med viss längtan. Relationstörstande? Inte undra att all pastasås-reklam visar den skrattande, bullriga och varma (italienska) familjen, där relationen sitter som berg i budskapet.

Sammantaget mitt resonemang ovan blir det klart att äpplet för mig är relationen, i vilken form det vara månde, som är basingrediensen för ett lyckat affärskoncept i digital social kommunikation. Kunskapens träd.

Det finns inget enda facit till frågan självklart. I Det våras för digitalchefen slår Computer Sweden fast att den nya kommande funktionen digitalchef kan spela många roller (dock ej att sammanblanda med IT). Och den funktionen kan anpassas beroende på individuellt intresse, om bara personen i åtanke för funktionen besitter rätt affärskompetens övergripande.

Dagens tips; bygg digitala relationer baserat på att ge mottagaren mervärde – och på så sätt öka värdet av ditt varumärke. Läs mer i Skillnaden på ett varumärke i sociala medier och ett socialt varumärke. Månne ledord för din kommande innehållsstrategi? Piece of cake 😉

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.