SVT lanserar ambulerande Instagram-konto

SVT Instagram

I somras kunde du här läsa hur SVT använder sociala medier i form av Twitter för att stötta program som Allsång på Skansen. Nu har de tagit ett steg till och öppnade igår ett officiellt Instagram-konto för att stötta hela SVTs verksamhet.

Vad är då tanken bakom detta? Jag frågade Hanna Dowling, bitr. presschef:

Glädjande nog har vi en verksamhet som både är bildmässig och intressant. Många av våra program instagrammar redan med stor framgång – Melodifestivalen, Babel, Kobra, Alla tiders hits etc. Och nu startar vi @sverigestelevision.

Syftet är att ha ett övergripande konto, som följer olika medarbetare på SVT, kända som okända. Som en stafettpinne som lämnas över. Idén är ju inte på något sätt unik, men passar oss bra. Vi kommer att utnyttja möjligheterna att sprida rörligt material från våra kommande program, såklart. Men framförallt vill vi öppna upp SVT och på ett personligt sätt berätta om vilka vi är och vad vi gör. 

Det kan vara viktigt, oviktigt nördigt, kändistätt, bakom-kulisserna, glamour eller icke-glamour, humoristiskt eller på blodigt allvar. På SVT:s instagram ska det finnas plats för allt. Precis som i rutan.”.

Det jag spontant gillar är att SVT med denna aktivitet lyckas tillgodose både ”intern och extern kommunikation” genom att låta egna medarbetare ta ansvar och ”representera”, samtidigt som allmänheten får ta del av ”bakom kamerorna”. Säkert därigenom även ett stöd för deras Employer branding.

Lätt även se kopplingen med stafettpinnen, till den mycket uppmärksammande Twitter-aktivitet som Visit Sweden initierade förra året genom Curators of Sweden, där ”vilken svensk som helst”, under avgränsad tid, får ansvar för Sveriges officiella Twitter-konto @Sweden. En kampanj som även uppmärksammades i USA av Stephen Colbert:

Visit Sweden Stephen Colbert

För två veckor sedan var jag på SVTs pressvisning av höstens programnyheter. Då tog jag chansen att byta några ord med Sabina Rasiwala, tillträdande kommunikationsdirektör på SVT, senast från Microsoft, om SVTs närvaro i sociala medier. Jag planerar återkomma längre fram när Sabina hunnit landa i sin roll för mer info om hennes tankar runt SVTs arbete med sociala medier, mätning, relationsskapande m.m. Bilden nedan är vd Eva Hamilton välkomnandes Sabina.

Sabina Rasiwala SVT

Här kan du läsa mer på SVTs hemsida om deras Instagram-konto.

Jobbar ditt företag/organisation med bilder för att stötta er verksamhet? Läs gärna mer i 2 svenska sociala medier case: Enkla tips hur göra där bl.a. Instagram finns med som exempel.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.