Bästa svenska Facebook-sidor: augusti

Facebook ER augusti

Denna affärsblogg ger inspiration samt sätter fokus på företag som lyckas använda sociala medier för att attrahera och nå sina målgrupper. Fokus blir ofta runt ”the mothership” Facebook med tanke på att inget annat socialt nätverk har så många svenskar anslutna: nu 5,2 miljoner (LinkedIn 1,5 miljoner och Twitter 500 000). Idag presenterar jag de bästa svenska Facebook-sidorna i augusti, baserat på data från Socialbakers.

Engagemang är ett av mina primära fokusområden i sociala medier och Facebook specifikt, därav bild ovan. Euroflorist håller sig kvar bland toppen av svenska Facebook-sidor som engagerar sina fans, samt Norrmejerier gör en comeback sedan juni. Nya är Pampersklubben, Maybelline samt Ramundberget. Snittengagemang har ökat från 0,57% till 0,61% (färre semestrande i augusti).

Förra månaden skrev jag: ”Intressant se efter först resebranschen, därefter teleoperatörer, om nu finansiella institutioner är de nya att ta över topplistan, med snart fler svenska banker som tar plats?” Därför bekräftande att nu Swedbank åtföljts av SEB på topplistan av mest Socially Devoted varumärken på Facebook i Sverige (Telenor fått lämna).

I juli var det 63,54% som fick svar på sina inlägg, vilket i augusti nu ökat i snitt till 72%. Semestern är slut som bekant.

Socially Devoted Facebook augusti

Jag kan inte påstå att jag är överraskad vad gäller status quo kopplat svarsfrekvens. Däremot intressant att se rörelsen just från resebranschen till teleoperatörer, och nu finansbranschen, som börjar ske. Här hittar du mer data från Socialbakers vad gäller Facebook i augusti.

Dagens tips är att kolla in de sidor som ligger med på dessa topplistor, särskilt de som kopplar din verksamhet, studera vad de gör, och hur de gör det, för inspiration.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.