Sociala medier: Bjud in och dela kunskap à la Allsång

Måns Zelmerlöw

I Sociala medier: Uppdrag Allsång på Skansen beskrev jag hur SVT arbetar med sociala medier för att öka programmets närvaro i och via digital kommunikation.

SVT gör en klockren och enkel insats för sin ”affär” genom att bjuda in intresserade med Twitter-konton, och därmed öka närvaro i sociala medier. De stöttar samtidigt den reglering som public service innebär bl.a. genom att säkra ”tillgänglighet”.

När man som företag sätter samman egna kunskapstillfällen är detta exempel något jag rekommenderar flera att se som möjlighet. Om ditt företag/organisation ändå har ett event, bjud in ”externa” kommunikativa personer som gillar och kan ämnet, och låt dem få en exklusiv möjlighet att lära mer och förstå vad som händer inom området. Och ge dem chans att träffa andra likasinnade.

Bilden ovan är från Allsången backstage, där vi från Twitter-bänken bjöds på den omtalade korven efter sändning. Twitter-bänken är ett enkelt men välarrangerat initiativ som ger oss inbjudna ett mervärde, och känsla av exklusivitet, utan att för den delen innebära något större merarbete för produktionen.

Brukar ditt företag bjuda in bloggare eller andra ”utan pressleg” till era event? Ett tips är att t.ex. kolla in er närvaro på Facebook/Twitter/LinkedIn, och se vilka som kommenterar och ställer frågor; där hittas ett urval personer att bjuda in. Har ni en blogg finns garanterat intresserade av ämnet att välja bland kommentatörerna.

Nästa vecka är sista gången för i år av Allsång på Skansen, så har du Twitter-konto, passa på att ta chansen att få sitta på Twitter-bänken 🙂

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.