Halebop: Digitalt ger feelgood – även utan ögonkontakt

httpv://youtu.be/GfckuG5_Wpg

Mobiloperatören Halebop släppte precis sin nya reklamfilm på tema Friend Request. En reklam helt i min social-digitala smak, se film ovan.

Igenkänning är som bekant en faktor för framgång med reklam. Och just detta nya ”fenomen”, att framföra budskap när man inte har en aning om mottagarna lyssnar; när de inte ens ger dig ögonkontakt, lyfter en av dagens utmaningar av att stå på scenen i den nya digitala verkligheten.

För några år sedan gjorde jag en presentation för hundratalet ”digitalt begåvade”, och upplevde då för första gången själv hur det är när majoriteten av åhörarna har fokus på sin mobil och/eller dator. Och du på scenen befinner dig i total ovisshet. Scary.

Du har säkert varit på konferenser där du parallellt kan följa Twitter-flöden på skärmar bredvid presentatören, där du direkt ser kommentarer kopplat pågående presentation. Inte alltid en höjdare för talaren.

Jag gillar Halebops moderna – och positiva – vinkel, då den visar att även om det i dagens digitala verklighet kan verka som att ingen lyssnar eller bryr sig, så kommer en digital kvittens som ger en härlig bekräftelse.

För att avrunda, vid presentationen jag nämnde ovan fanns inget Twitter-flöde parallellt med min dragning på scenen, utan jag loggade in och kollade kommentarer efteråt. Inget dramatiskt, bortsett från en som undrat om jag kom ifrån ”Solsidan”. Jag svarade kort i stil med; Inte ens i närheten. Undrar om hen tänkte att jag var Alex eller Fredde? 😉

Vad tycker du om Halebops reklamvinkel?

Må gott,

LG

 

3 tankar kring ”Halebop: Digitalt ger feelgood – även utan ögonkontakt

 1. calaicia

  Visst är digital återkoppling än ingen alls såsom i filmen. Man kan dock tycka det skrämmande att det i samma rum ska behöva ta omvägen över digitala medier. Såg i veckan att larmrapporter från Sydkorea(typ världens mest mobilt uppkopplade land) där en hel generation unga anses ha förvärvad allvarliga personlighetsstörningar såsom oförmåga att se människor i ögonen, tala med/inför okända etc. I bra nyhetsbrev från intressante Gunnar Ström(http://www.stigfram.se/nyheter/valkommen-tillbaka-till-verkligheten) lyfts denna bristande sociala kompetens hos många unga fram som delförklaring till hög ungdomsarbetslöshet.

  Vi är många som kommit att uppskatta möjligheterna med digitala och sociala medier men vi bör ändå vara vaksamma på eventuella problem de kan medföra.

  Jan Bergman
  Calaicia

  Svara
  1. Lars Själander Inläggsförfattare

   Hej Jan,

   Tack för din återkoppling; faktiskt just det du tar upp diskuterade vi idag över lunch.

   Som jag hoppas alla förstår, jag säger inte att det är ”antingen eller”. Samtidigt, vi har nu ett förhållningssätt och beteende som är nytt, vilket jag ville lyfta med Halebop – samt mitt exempel från scenen ;-), som vi måste lära oss förhålla oss till – och göra det bästa och mesta av. Bara att ha det i åtanke tror jag gör gott.

   Min förhoppning är att särskilt vi i Sverige, som generellt har det mycket bra, med många trygga familjer/uppfostrare, kan ge sina barn det stöd som krävs, samt förståelse och kunskap om flera dimensioner av relationer.

   Må gott,

   LG

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.