Digitala relationer: Vet vara den du är

httpv://youtu.be/yoO_1FFr56k

”We´re not invincible, we´re only people

Never

Forget where you’re coming from”

Vad är nu detta? Ja, inte några visdomsord från Konfucius eller Bhagavad-Gita. Not even close. SVT visade i somras ett återförenat Take That, pojkbandet som skördade enorma framgångar under 90-talet. Och varför lyfta dem här? Jo, programmet avslutades med deras hit ”Never forget (where you´re coming from)”. Vilket fick mig att tänka till på ett personligare plan. Och koppla professionellt.

Under en period i min karriär upplevde jag att det var tabu att visa en annan sida än ”den professionella” på arbetet. Helt fel, tänker jag idag. Primärt mot mig själv, dels mot omgivningen. Du som arbetat ett tag kopplar säkert detta, och du som är ny i arbetslivet, ta det som ett tips. Mer nedan.

I Passion och disciplin lyfter jag detta med lusten och vikten av passion för framgång. Och för att behålla sin egen – nödvändiga – passion går det inte att utlämna viktiga delar av sig själv. Tror t.ex. inte Steve Jobs var någon annan än den han alltid var – hela tiden. På gott och ont. Perfekt är som bekant ett mycket abstrakt begrepp.

Tricket kopplat behålla den egna karaktären vs arbetslivet är att veta var och när vilket passar. (Och även, med vilka. Know thy self, know thy enemy.) Men att alltid ha alla sina sidor med sig. En hel människa.

Kolumnisten Arianna Huffington gjorde i somras nedan reflektion på samma ämne (om än kopplandes något helt annat ;-)):

Arianna Huffington

Detta kopplar även att bygga ett företags varumärke, då det inbegriper samma fundament som det egna jaget. Vem är du? Vad kännetecknas du av? Hur talar du? Vad är din etik? osv. Byt ut ”du” mot ett varumärke, så är det lätt att förstå vad det innebär att bygga upp ett varumärkes relationer. Mycket mer än ”enbart” färg och form. Viktigt med Kärnvärden, som personlighet, värderingar och kompetens.

Idag när storytelling är en viktig del av kommunikation av ett varumärke, finns än större anledningar att ”never forget”. Dels då omvärlden uppskattar att ta del av en god historia, dels ur ett CSR-perspektiv visa och säkra den egna värdegrunden. Och, sätta den tonalitet med vilket detta framförs. Som Diners Club nedan som använder Facebook-annonsering för att berätta historien om deras företag:

Diners Club Storytellling

Avslutningsvis, vi är som bekant alla unika i vår egen komplexitet. Och av den anledningen finns också behovet att ha kompetent, mogen, empatisk och uppdaterad personal som kan anförtros dina digitala relationer.

Never forget som sagt. Nätet gör det inte.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.