Digitala relationer i höst: Nu kör vi!

One World Trade Center

Varmt välkommen tillbaka! Hoppas du njutit sköna dagar under en sommar jag hör flertalet ge 5+. Vilken D-vitamininjektion med årets sol. Själv är jag klart inspirerad inför hösten – med en positiv känsla och nyfiken förväntan.

Denna affärsblogg startade jag dels av genuint personligt intresse, dels p.g.a. den osäkerhet runt sociala medier och digital kommunikation som många professionella har. Bilden ovan, One World Trade Center som byggs på platsen efter Twin Towers, får symbolisera den work in progress jag upplever att digital kommunikation ännu är för svenska företag och organisationer. På olika sätt. Ett faktum denna blogg vill bidra till att reducera samt inspirera med hjälp av åratals teoretiska och praktiska erfarenheter inom området. Och genom din återkoppling och erfarenheter.

I höst fortsätter fokus på digital kommunikation; som bekant inte med detaljfokus appar och kampanjer, utan just affärsnytta och hur digitala relationer stöttar affärer. Det kan även bli gästbloggare, vilket jag välkomnar som ett extra mervärde – för allas vår kunskap.

Som ett inspirerande mätexempel inför hösten, vill jag lyfta svenska Telia som nu, efter snart tre års mätningar av digital närvaro i sociala medier, tydligt kan se hur sociala medier stöttar varumärket (Brand Awareness/Brand Preference/Brand Loyalty osv.). När jag beställde och satte upp deras mätningar var tanken att säkra underlag som visar dels om, dels vad sociala medier bidrar till. Och därigenom säkra underlag som styrker de kostnader det medför att ha (kompetent) personal hantera den digitala affärskommunikationen. Tyvärr kan jag inte dela deras siffror, men det jag kan säga är att det finns ingen tvekan vad gäller affärsnytta av sociala medier. Utropstecken!

Därmed sagt, ser fram emot en stimulerande höst med dig, och ser fram emot dina tankar på kommande inlägg. Sharing is caring, som bekant.

Nu kör vi 🙂

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.