Bästa svenska Facebook-sidor juni 2012 vs juni 2013

ER juni 2012

Nyligen skrev jag om Sveriges bästa Facebook-sidor i juni. För att sätta in årets resultat i ett perspektiv och se utveckling över tid, presenterar jag nu motsvarande resultat för juni 2012. Analysföretaget Socialbakers har ändrat några parametrar från förra året, men vissa saker är jämförbara.

Ovan ser du de företag vilka i juni 2012 bäst lyckades engagera sina fans med sin kommunikation. Inget av dessa företag finns i år kvar på topplistan. Samtidigt går det utläsa från årets resultat att svenska företag/organisationer däremot generellt lyckats öka relevans med engagerande budskap.

Vad gäller bästa Socially Devoted-sidor återfinns mobiloperatören 3 Sverige även i år på topplistan. Uppenbarligen ett fokuserat och konsekvent arbete. Av 3s exempel går att utläsa att antalet frågor ökat med ca 20% på ett år i denna kanal. En ökning jag anar de flesta med Facebook-sidor känner igen sig i.

Förra året var som synes nedan en teleoperatör (3 Sverige) tillsammans med fyra företag inom resebranschen i topp, vilket alltså i år utvecklats till fyra teleoperatörer och en bank. Om ytterligare ett år kanske vi har en majoritet av finansbranschens sidor i topp?

Socially Devoted juni 2012

Märker du någon ökning av aktivitet av inlägg med bättre relevans på de sidor du följer på Facebook? Frekvens och relevans är som bekant två mycket viktiga ingredienser i det sociala/digitala kommunikationsreceptet.

Dela gärna detta om du finner intressant.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.