Bästa svenska Facebook-sidor juli

Socialbakers Facebook Juli ERDenna vecka har ägnats åt jämförelser av svenska Facebook-sidor, och jag avrundar med rykande färsk statistik för juli från Socialbakers. Och vad hittar vi då där?

Av de sidor som lyckas skapa mest aktivitet på sina sidor/poster är tre kvar från juni månad. Nya i toppen är Barnfonden och Skara Sommarland, se bild ovan.

Snittet på genomsnittlig engagemangsgrad (ER = Engagement Rate) i Sverige har sjunkit en hel del från föregående månad. Logiskt med tanke på att nätaktiviteten sjunker när vi under sommaren kopplar av och bort. (Och vilken sommar vi haft!)

En kommentar vad gäller engagemang; i den bästa av världar ökar detta när en sida delar riktigt intressant och relevant innehåll. Motsatsen påverkar också; som när negativa händelser speglas på Facebook-sidan och därmed också skapar ett engagemang, om än inte det önskvärda. (Kom då bara ihåg, dina mest missnöjda kunder är din största källa till förbättring, citat Bill Gates.)

Sociala medier: Bästa Facebook-sidor juni hittar du föregående månads bästa svenska sidor. Förhoppningsvis ger ett besök till dessa ”toppresterare” inspiration och tankar för din egen organisations sida.

Vad gäller status bästa svenska sidor på att besvara sina fans frågor, är topp 5 oförändrad, om än att platser skiftats något, se nedan.

Swedbank har klivit upp ett steg och flyttat ned Telenor Sverige. Även nationella snittet på ”svarsfrekvens” har sjunkit något under juli, om än inte lika markant som engagemangsgraden ovan. Även kundservice har semester? 😉

Socialbakers Facebook Juli Socially Devoted

Intressant se efter först resebranschen, därefter teleoperatörer, om nu finansiella institutioner är de nya att ta över topplistan, med snart fler svenska banker som tar plats? Kan vi därav ana att finansiell stabilitet är en faktor för att lyckas?

Några rookies/andra branscher du kan ana kommer öka, och fokusera sin kundservice och närvaro på Facebook/sociala medier?

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.