Sociala medier: Uppdrag Allsång på Skansen

Allsång på Skansen

Såg du årets premiär av Allsången som DN hyllade förra veckan i Det vore konstigt om man inte på SVT åt gräddtårta efter Allsångspremiären? (Vilket de för övrigt gjorde.)

Förra året introducerade Allsång på Skansen en Twitterbänk, där varje vecka fyra personer med Twitter-konto bjuds in att närvara. Jag passade på att mot bakgrund av Twitterbänken ställa tre frågor till Ana Barata, PR-ansvarig Allsången, hur SVT ser på sociala medier som affärsstöd:

  1. Vad är erfarenheten från förra årets TwitterbänkJag vill förtydliga att vi startade med att bjuda in twittrare redan för 2 år sedan, 2011. Då hette det #guldsoffan. 2012 bytte det namn till Twitterbänken. Erfarenheterna vi har samlat på oss under 2 år är framför allt att det här är enormt uppskattat av twittrare. Många vill komma och, såvitt jag vet, har alla som besökt twitterbänken även varit väldigt nöjda.
  2. Vad är det ni ser/vill att sociala medier kan göra för AllsångenEgentligen ingenting som de redan inte gör. Man pratar ju redan om Allsången på ex. Twitter. Vi tänkte att det här var ett trevligt sätt att göra det möjligt för Allsångsälskare på Twitter att få uppleva det på plats.
  3. Vad gör SVT för mätning/uppföljning/analysVi gör löpande utvärderingar. Dessutom gör vi en analys efter säsongsavslutningen, tillsammans med programmets projektledare. Baserat på de föregående årens succé beslutades det t.ex. att fortsätta även i år och att skriva ut taggen #allsang i tv-rutan. Detta för att underlätta för alla som vill vara med i samtalen om Allsången på sociala medier. Vi har ju även ett ny-startat Instagram-konto i år. Vem vet, nästa år kanske vi även har en ’Instagrambänk’!

Gillar Anas hint om kommande Instagrambänk. Klockrent med tanke på att Allsången i sitt format, och med backstage access, ger bra bildmöjligheter. Och sociala medier ger något tillbaka till SVT. Här kan du läsa hur SVTs systerbolag Sveriges Radio ser på sociala medier som affärstöd i Sveriges Radio: Sociala medier-handbok för journalister.

Allsångens Måns Zelmerlöw skördar framgång efter framgång för sin insats som programledare. Du kanske minns mitt inlägg: Wolodarski: ”Viktigt med profiler i dagens mediala landskap. Och kopplat det måste Måns profil ses som en tillgång och bärare av Allsångs-varumärket. Jag har själv haft nöjet att träffa och arbeta med honom flera gånger kopplat tidigare arbete med Melodifestivalen, och kan intyga att han är en genuint trevlig och äkta person. Tillgänglig men ändå med integritet. En tillgång vid relationsskapande. Här en länk kopplat ett fototillfälle jag ordnade med honom i ett hotell i Stockholm 2009.

Ikväll är jag själv inbjuden att sitta på Allsångens Twitterbänk, och kommer på plats uppleva hur sociala medier i denna form fungerar som affärsstöd. Kanske även hinner byta några ord med Måns på korven backstage efter sändningen.

Vill du också sitta på Allsångens Twitterbänk? Här kan du anmäla intresse.

Må gott,

LG

1 tanke kring ”Sociala medier: Uppdrag Allsång på Skansen

  1. Pingback: Sociala medier: Bjud in och dela kunskap à la Allsång | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.