Digitala relationer: Trolltider

httpv://youtu.be/Zv_ci5uqrNk

I Alien relation: In Social everyone will hear you scream berörde jag i förbifarten fenomenet internettroll, vilket fick en del uppmärksamhet av personer som själva arbetar med sociala medier. Igenkänningsfaktor.

Som bekant är inte livet svart eller vitt. Inte ens i trolltider. (Och vi talar nu inte den enormt populära julkalendern Trolltider.) I Instructions on how to transform a comment troll into a human being ges vi ett vuxet upplägg där representanter för ett varumärke/organisation, i klippet ovan, åker hem till den person som mest tweetar och kommenterar dem. Nyanserat och avdramatiserat.

Som en tragisk motvikt får klippet nedan ses, där en australisk tv-personlighet tar fysisk kontakt med sina troll för att höra vad det är som driver dem att göra detta mot henne. Och även hur de själva uppfattar vad de skriver. Som bekant drog en debatt här i Sverige igång i våras efter ett program SVT gjorde om näthet.

httpv://youtu.be/ASg8x9b2o0M

Kontenta, om man som företag/organisation upplever att en speciell individ blir alltför tidskrävande, kan ett samtal eller möte vara en väg att säkra ett hållbart förhållningssätt på de digitala plattformarna. Kanske inte alltid det mest roliga eller bekväma må erkännas. Jag har själv mött och suttit med kunder som både skrikit och gråtit. Det är dock människor, och hos de flesta är det ofta något annat som ligger bakom ett ”oresonligt” beteende.

Därför som jag skrev i det ovan nämnda inlägget; viktigt att företag är tydliga med husregler för att klargöra var gränsen går. Precis som vi gör i våra personliga relationer. Ibland får – och måste – man tyvärr välja bort.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.