Megarelationer: Almedalen 2013 – årets frågor

httpv://youtu.be/8yX-VCmjxgY

Om några veckor är det dags. Årets stora relationsskapande möte: Almedalsveckan 30/6-7/7. Sveriges största demokratiska mötesplats, som gotlänningarna beskriver det. Rosémingel säger andra.

Om fem dagar, 10 juni, är sista dag för att anmäla evenemang för att komma med i det tryckta programmet. Jag passade på att fråga Karin Lindvall, mångårig kunnig och kompetent projektledare av Almedalsveckan, om årets mötesplats:

”- Almedalsveckan växer med 10-15% varje år vilket innebär större konkurrens mellan arrangörer och synlighet för aktuella frågor. Hög kvalitet och aktualitet för den fråga man driver är avgörande för hur man når sina målgrupper.

– Opinionsundersökningarna understryker läget mellan de politiska blocken, och att flera partier ligger kring 4%-gränsen. Partierna behöver därför tydligt visa vilka frågor man driver. Dominerande är de tradtionella valfrågorna som sysselsättning, ekonomi, tillsammans med vård omsorg, barn unga äldre med extra ljus på utbildning och integration.”

I år kommer över 2 000 evenemang att erbjudas, ca 300/dag, 12/timme utslaget dygnet runt, alltså. Så Karins tips om hög kvalitet och aktualitet är en förutsättning för genomslag. Bilden nedan är från ett av de seminarium jag själv varit med om att anordna. Avslappnade relevanta möten i härliga miljöer; bra förutsättningar för lyckade relationer, eller hur?

Almedalen

Filmklippet i början är en intervju av Cision om mina tips för närvaro i Almedalen, kopplat att jag arrangerade Almedalens presscenter för all ackrediterad press under större delen av 00-talet (mitt toppår var över 500 journalister ackrediterade). (Inspelningen gjordes efter en vecka på plats med dygnet-runt aktivitet; jag ler lätt vid tanken hur trött jag var ;-))

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.