Mänskliga affärsrelationer: Hillary tweetar

Hillary Clinton Twitter

OK, nu har USAs möjliga nästa, och dessutom i så fall, första kvinnliga president debuterat på Twitter. Det tog några timmar innan Hillary Clinton nådde 300 000 följare. Min ”vilda” gissning är att bland hennes Followers ingår redan världens främsta mediahus, tänkare och tankesmedjor. You do the math.

Och, jag bara skrattar när jag läser hennes ”bio” på Twitter. Klockrent, och härligt att en kvinna i hennes ställning beskriver sig på alla de varierade sätt som verkligen visar att hon är så mycket men än bara en sak. Eller vad sägs om att baka in ”SecState” i samma rad som ”hair icon”. Underbart. Mänskligt. Relaterbart.

Jag ser detta inititativ som ett föredöme för många ledare som skulle må gott av dels ökad närvaro i sociala medier och därmed ökad omvärlds- och affärsförståelse, dels öppna mer av sig själv för att förbättra sina företags affärsrelationer. Folk relaterar mer till människor än varumärken som bekant.

Hillary Clintons ”TBD” har redan dragit igång spekulationer om hennes planer för framtiden. Undrar om PR-ansvariga på Twitter bjuder personalen på tårta i San Francisco idag 😉

Må gott,

LG

2 tankar kring ”Mänskliga affärsrelationer: Hillary tweetar

  1. Pingback: Digtala relationer: Vän eller ej? | Bra relationer, bättre affärer

  2. Pingback: Is you ok? Fredagsskratt med stark eftersmak | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.