Berghs+Cision: Exekvera mera 2013

Berghs

Många möten i år med spännande människor, entreprenörer och andra tänkande har landat i en samstämmighet, där flera oberoende av varandra sagt att det inte är något problem med idéer osv. – utan vikten ligger i att kunna exekvera.

Som en tanke har Berghs School of Communication i Stockholm i år sin slututställning på temat: ”Don´t just do, follow through”. Jag har nu haft förmånen att tre år i rad besöka Berghs slututställning, och varje år blir jag alldeles matt. Av inspiration! Vilka möjligheter och kreativa tankar som där presenteras. Jag rekommenderar starkt företag att erbjuda skolan ämnen för elevernas kommunikationsprojekt, så gjorde även jag (även fast jag som DIHR:are kanske borde föredra IHR ;-)).

Samma dag jag var där presenterade Cision på plats 2013 års journalist och kommunikatörsundersökning, vilken jag berörde redan i Storytelling by Schlingmann.

I blogginlägget Sveriges Radio: Sociala medier-handbok för journalister framgår hur Sveriges Radios journalister nu arbetar med sociala plattformar. Kopplat Cisions undersökning säger t.ex. 42% av journalister att de ej vill bli kontaktade via Facebook. (Pressträff, pressmeddelande och epost är de tre kanaler som föredras.)

Bilden nedan visar vilka kanaler (vi) kommunikatörer kommer att satsa mer på i år:

Cision Kanalval 2013

Jag som långvarig användare av sociala medier som affärsstöd, och dessutom WordPress-bloggare, gillar självklart detta resultat. Samtidigt anar jag att t.ex. YouTube och LinkedIn kan vara underskattade. Och bloggar är för det mesta helt beroende på att företaget har en relaterbar skribent, som kan beröra med tangentbordet. Vad är dina tankar om dessa kanaler?

Sammantaget; exekvering är essensen även för sociala medier. Kanske än mer än övriga kanaler, då vi talar digitala relationer, och där och då exponeras allt.

Må gott,

LG

4 tankar kring ”Berghs+Cision: Exekvera mera 2013

 1. alexander_mason

  Tack för ett bra blogginlägg samt tipset om SR:s Sociala Medier-handbok. Tycker själv att den största skillnaden i (Cisions undersökning) var att 82% av journalisterna sa sig använda Wikipedia. Medans hela 53% av kommunikatörerna ej tänkte arbeta med Wikipedia under 2013.

  PS. Letade efter en Linkedin (LI) knapp för att dela blogginlägget. Saknade den! Jag tycker ofta att dina blogginlägg lämpar sig för mig att dela på just LI. En klok man skrev en gång att kommunikatörer kanske undervärderar Linkedin 😉

  Svara
  1. Lars Själander Inläggsförfattare

   Alexander, tack för att du tillför ytterligare insikt i utveckling över tid.

   Och tack för tips om LI knapp för att dela. Twitter och Google+ är på g för att kunna följa bloggen.
   I´ll be back, som you know who sa 😉

   LG

   Svara
 2. Jenny Bjuhr Berggren

  Bra inlägg igen! 🙂 Jag instämmer och har själv adopterat Berghs slogan efter utställningen. Det kryllar av bra idéer och det startas mängder med konton i sociala medier och dräller av bloggar, men har man inte resurser (rätt personer) som kan hålla kanalerna uppdaterade med ett flöde av relevanta och intressanta och lockande inlägg så faller det.

  Bloggar är enligt många det starkaste sociala mediet, men också det som kräver mest resurser. Tycker därför att det är smart av bolag som involverar ett större antal experter/bloggare till samma blogg så att man bäddar för en kontinuerlig uppdatering utan att skaffa flaskhalsar. Förutom bloggar så tror jag mest på YouTube och Instagram nu. Även LinkedIn och fortsatt styrka hos FB. Givet att FB har blivit får digitala identitet på många sätt så tror jag att den har kommit för att stanna, även om jag med många irriterar sig över den ökade kommersialiseringen och bruset i flödet där. Det är väl min enda skepsism mot Instagram som företagskanal i så fall, jag känner att det är skönt att kunna vara privat och ha ett mkt begränsat nätverk där och vill helst inte släppa in kommersiella spelare. Men å andra sidan är jag ju en gammal stöt… (kom ihåg – du är inte 18 år längre).:)

  Svara
  1. Lars Själander Inläggsförfattare

   Hej Jenny,

   Tack, och tack för dina tankar och insikter, uppskattas.

   Intressant att du lyfter att bloggar är det starkaste sociala mediet; ibland känns det mer som att jag sedan mitten av 00-talet mest hört talas om att företag lägger ned sina blogginitiativ. Vilket jag dock tror mer går att tillskriva brist på mål, relevant skribent, och oväntad utmaning i det relationsskapande.

   På tal om Instagram; titta förbi här nästa vecka så kommer nog något som kan vara av intresse 😉

   LG

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.