Wolodarski: ”Viktigt med profiler i dagens mediala landskap”

Peter WolodarskiCitatet kommer från Peter Wolodarski vid ett event arrangerat av Marknadsföreningen i Stockholm (MiS) nyligen. Han utvecklade detta publikt några dagar senare: ”Vi måste låta våra mest uppskattade profiler få större utrymme och låta de skarpaste skribenterna skriva längre och berätta mer.” I mitt tidigare inlägg Storytelling by Schlingmann berättade jag om att Per Schlingmann framför en liknande syn på vikten av individen för att lyfta ett varumärke. Vilket även är min erfarenhet; att relationsskapande sociala medier blir obligatoriska bärare av affärsrelationer. Framfört av relationsskapande individer.

TNS/Sifo anseendeindex presenterade i april TeliaSonera tappar i anseeende samtidigt som man sa sig vara förvånade över att företaget inte tappat mer. Jag är personligen övertygad om att Telia(Sonera)s starka digitala närvaro i sociala medier, vilket bekräftas av interna varumärkesundersökningar fokuserat sociala medier, bidrar att hålla varumärkets anseende uppe. (Jag gläntade lite på dörren till dessa mätningar, vilka jag satte upp redan 2010, i Telia mäter och ser effekt av sociala medier.)

Wolodarski sa även att ”man ska känna sig smartare om man läser DN”. Ett sådant yttrande hade inte landat väl under min studietid då Jante fortfarande skvalpade efterdyningar över tankebanor. (Jag läste bl.a. reklam och PR vid IHR, med JMK i trappuppgången bredvid vilkas journaliststudenter inte ville ha något samröre med oss ”kommersiella”.) Jag känner igen mig i Wolodarskis påstående, då min förhoppning är densamma för dig som läser denna blogg. Med tillägg: inspirerad.

För övrigt, uppskattar att Wolodarski inte enbart är en inspirerande makthavare; skönt med ledare som också visar stor humor och därigenom mänsklighet.

Rundar av med en ytterligare tanke från Wolodarski: ”Tidningar som DN och SvD lever i ett slags symbios med sociala medier. När vårt innehåll berör och ringar in viktiga samhällsfrågor blir gensvaret större än förr, tack vare exempelvis Facebook och Twitter. Framgångsreceptet är ett slags blandning av gammalt och nytt.

Jajemän säger jag. Vad säger du?

Må gott,

LG

7 tankar kring ”Wolodarski: ”Viktigt med profiler i dagens mediala landskap”

 1. Sonja von Lochow

  Den personliga, dagliga kontakten är definitivt avgörande för varumärket. Jag tror som du, att en stadig närvaro i sociala medier, med relevant innehåll och dialog som engagerar kunder/medlemmar/följare, stärker varumärket och dess anseende. Och upprätthåller det när det blåser. Du nämnde TeliaSonera, jag tänker också på dagligvarukedjorna när köttfärs och hästkött står i rubrikerna.
  Om vi möter varumärket ofta i vardagen, om vi tillför energi kontinuerligt i relationen, får en kris mindre långsiktig effekt.
  Må gott & fortsätt skriva!
  .s.

  Svara
  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Tack för dina tankar Sonja. Skönt att se att mina tankar faller i välgödslad jord 🙂

   Min nästa tanke är hur väl varumärken skulle ”kunna må” om de mer proaktivt involverade och delade sin affär med potentiella brand lovers. Mer om detta kommer.

   Må gott,

   LG

   Svara
  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Tackar för svar kopplande kultbetonade Pulp fiction. Då måste mitt svar bli:

   ”Personligheten är vad som blir kvar när man tar bort ämbeten, ordnar och titlar från någon.”
   – Wolfgang Herbst

   Svara
    1. LG Wallmark Inläggsförfattare

     Fredrik, Google specar ett flertal Wolfgang men kopplingen däremellan inte klar. Oavsett, håller med om soundet 🙂

     Må gott,

     LG

     Svara
 2. Pingback: Sociala medier: Uppdrag Allsång på Skansen | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.