Sociala medier: Svarar ditt företag på Twitter?

Svar i Twitter

I inlägget Sociala medier: Volymen frågor ökar; får de svar? belyser jag utvecklingen på Facebook med data från Socialbakers. Nu finns även en översyn av läget på Twitter, bild ovan.

Det som för mig sticker ut är det rejäla lyft som Finanssektorn gjort. Flygbolag och Telekom har länge legat i topp, men nu alltså Finanssektorn bäst i klassen (och efter möten och samtal med flera av våra storbanker senaste året är ökningen ingen överraskning).

Även intressant att se Retail lyfta. Månne möjligt att koppla mina tankar om e-handel och att 61% i Sverige av dessa företag nu använder sociala medier? Kan gränsa till önsketänkande, men ändå en bra magkänsla.

Twitter Q1

Om du arbetar kopplat finansmarknaden får du mer stöd för satsningar via denna artikel 3 very important reasons why the finance industry should use social media.

Vad gäller Twitter har inte svar och svarstider varit mina orosmoln som koncernansvarig, utan snarare att säkra och leverera relevant och engagerande innehåll för den kanalen. Fördelen med Twitter är som bekant att man kan starta en mängd mycket disparata, specifika konton för att tillhandahålla mycket avgränsat innehåll för de med smala intressen. Nackdelen är så klart att det blir en större mängd att ”hålla koll på”.

Är då Twitter en viktig affärskanal? I ett fåtal av de 15 länder där jag agerat, flaggar man för en nedläggning, medan särskilt i Norden samt Spanien Twitter verkar behålla en stark ställning. Såg denna amerikanska undersökning Poll: teens migrating to Twitter vilken visar att tonåringar har fördubblat sitt användande av Twitter. Jag har inte sett någon motsvarande undersökning för Sverige, men upplever att Twitter och Instagram är växande tonårskanaler även här.

Sluligen, 11 handfasta Twitter-tips i Så når du ut på Twitter – 11 smarta tips.

Må gott,

LG

1 tanke kring ”Sociala medier: Svarar ditt företag på Twitter?

  1. Pingback: Sociala medier: Bästa svenska Facebook-sidor juni | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.