Medarbetarrelation: Vad kan du tänka dig göra för 15% högre lön?

Paris är väl värt en mässa” uppges protestanten Henrik av Navarra konstaterat när han konverterade till katolicismen för att kunna bli kung av Frankrike. Målet helgade medlen. Skulle du kunna tänka dig att sälja dig och din kropp mot högre lön? Som ett företag i New York nu erbjuder sina anställda att tatuera in företagets logotyp mot 15% löneökning?

En rekrytering kostar mycket pengar som bekant. Hur mycket beror på; här kan du göra en uppskattning vad det kostar ditt företag med alla faktorer att rekrytera. Enligt en undersökning från PWC är kostnaden för en felrekrytering 700 000 SEK.

Med dessa kostnadsfaktorer är det lätt att förstå att företag gärna ser att medarbetare stannar, och det länge. Och även, att ledning överväger alternativ för att säkra och fördjupa relationen. Men du som medarbetare, som i fallet ovan, känner du att du vill upplåta din kropp till reklampelare för det varumärke du arbetar för?

För min del, skulle jag få frågan är det alltid en avvägning. Först, tror jag på varumärket och identifierar mig med det? Ett problem uppstår omedelbart då jag undvikit tatueringar hittills. Och, skulle jag överväga bifall, hur reglera kommande anställningstid?

Är tatuering ett sätt att maximera och fördjupa relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare? (Tack Bedros på SATS för illustrationen!)

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.