Google Glass: Allseende relationer?

httpv://youtu.be/FlfZ9FNC99k

Jag måste erkänna att jag är nyfiken på Google Glass. Samtidigt kluven till det realistiska eller relevanta att ha dem på mig hela tiden. Däremot vid möten, seminarier, utbildningar kan jag se en klar fördel genom att t.ex. kunna ta bilder direkt, lägga till kompletterande data m.m. för att senare ha allt samlat. Min magkänsla säger också att det kan bidra till bättre affärsrelationer genom direkt access till interndata i molnet, men utan att ha testat, får detta bli en svävande känsla.

Kopplar detta att vi nu är konstant uppkopplade, där även jag bidragit med underlag genom trendrapporter under sex år. Som här resulterade i Smartphone ger uppkopplad semester.

För några timmar sedan lade Facebooks Sheryl Sandberg ut bilder på sig själv testandes Google Glass. Intressant att se vad det resulterar i. En svensk är förhandstestare vilket du kan läsa om i Hon får Sveriges enda Google-brillor, och här kan du läsa om Svenskan bakom Google Glass.

Vad tror du om den okulära uppkopplingen? Intresserad? Eller kan det tippa över som i det humoristiska klippet ovan? Häromdagen såg jag en amerikan som sökte info om hur filtrera nya tweets då hens Glass fick notifikationer var 10 sekund! Nedan en poll från Ipsos på ämnet.

Google Glass Ipsos poll

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.