E-handel: påverkar relationen köp?

Arne Andersson

Arne Andersson

Senaste veckorna har jag deltagit i flera sammanhang kopplat e-handel. Tänk tillbaka 10+ år så minns säkert många av oss första e-boomen, en satsning som väl måste sägas då föll ut ”sådär”, om vi är vänliga. Vi minns skräckexemplen som basunerades ut om julgranar som beställts via nätet – och som levererats efter julafton! Osv osv.

Kuriosa: läste nyss i DN en ytterligare dimension av e-handel, nämligen från Blocket – som konkurrent till SMHI: ”–?Vi ser att våren kommit till Sverige när försäljningen av cyklar börjar stiga från sydligaste Sverige upp mot norr, län för län”.

Vid en lunch häromveckan berättade Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande i CDON Group, om sin syn och tankar på utmaningar och möjligheter med e-handel, kopplat hans arbete med t.ex. CDON, Nelly m.fl.

Det som givetvis slog mig, och som jag även framförde i detta perspektiv, är hur man ser vikten av ”relationen” för att säkra e-handel? Självklart måste logistik, webbplats, betalning osv. säkras. Men finns en relationsfaktor som gör kunden trygg att till slut klicka på ”Köp”? Och hur säkrar man i så fall den – vilken kan vara den förlösande kraften till ”klicket”? I mitt arbete med sociala medier vid TeliaSonera är det just relationen jag haft fokus på för att underlätta och säkra valet/köpet.

Med på denna lunch var även Arne Andersson, e-handelsspecialist på Posten, som jag ska möta nästa vecka. Återkommer.

E-handlar du? Vad är dina erfarenheter?

Må gott,

LG

3 tankar kring ”E-handel: påverkar relationen köp?

 1. Sonja von Lochow

  Definitivt påverkar relationen till säljaren! Vilket förtroende jag har för säljarens varumärke, vad jag förknippar det med rationellt och emotionellt, spelar avgörande roll för om jag alls vill köpa något.
  Arne på Posten är grymt kunnig. Jag ser fram emot nästa spaning!

  Svara
  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Sonja, tack för din feedback. Alltid skönt att få sina teorier bekräftade 🙂
   Bra, håll utkik, mer kommer på ämnet e-handel!

   Må gott,
   LG

   Svara
 2. Pingback: E-barometern: Sociala medier stöttar e-handel | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.