E-barometern: Sociala medier stöttar e-handel

E-Barometern

Sociala medier är i min värld relationsskapande. Först och främst för oss som människor. Men även som stöd för företag att skapa intresse för produkter och tjänster.

I tidigare blogginlägg E-handel: påverkar relationen köp? lovade jag återkomma efter möte med Arne Andersson, Postens e-handelsspecialist. (Ett mycket stimulerande samtal vilket satte igång många tankar och parallella spår som kommer dyka upp här efterhand.)

Årsrapporten för e-barometern visar att 61%, av företag med försäljning via internet,
använder sociala medier som kanal för marknadsföring och information om företaget och produkten. (Endast SÖK (SEO/SEM) är större. Se fördelning bild ovan.)

Varför går jag igång på detta? Jo, min teori att e-handel stöttas av tron på det relationsskapande som sociala medier erbjuder, bekräftas alltså. Och jag vill därför lyfta vikten för företag att vara digitalt närvarande där möjligt, och möjliggöra kontaktvägar som gör kunden trygg i(nför) sitt beslut.

Har du alltså ett nystartat företag, eller ett varumärke med låg s.k. Brand Awareness, råder jag dig att fundera över vilket socialt nätverk som erbjuder dig relationsskapande möten med din potentiella köpmålgrupp.

Bara tänk, om du även hittar ett företag du funderar på att handla av på t.ex. Facebook, där du kan se hur företaget har bemött och hanterat frågor och reklamationer publikt, ger det dig en bra grund för köpbeslut.

Kuriosa: Vad är det vi då köper mest av online? (Spänd förväntan)….. Böcker, vilket 48% e-handlat under 2012!

Må gott,

LG

1 tanke kring ”E-barometern: Sociala medier stöttar e-handel

  1. Pingback: Video: Social medier och e-handel i Sverige | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.