Alien relation: In Social everyone will hear you scream

Social sharing

Är du ett fan av science fiction och/eller Sigourney Weaver känner du igen dig i rubrikens parafras på ”Alien – In space no one will hear you scream”. I sociala medier gäller det omvända. För, sociala nätverk har blivit en megafon för många. På olika sätt.

Förstå mig rätt. Jag är helt och fullt en vän av att sociala nätverk kan nyttjas för att säkra en rättvis behandling och få uppmärksamhet på felaktigheter. Bra (affärs)relationer helt enkelt. Demokrati rentav. Men det finns en gråzon när man tippar över från felaktigt behandlad, till obstinat troll (gillar Wikipedias förklaring av fenomenet).

I min roll som globalt ansvarig för styrning och mätning av sociala medier på TeliaSonera, satte jag fokus på kvalitetsnärvaro med utgångspunkt i relationen. Vilket jag beskrev i Världsklass: Telia ger svar i sociala medier, kopplat att relationer för mig stärks av kommunikation – där båda parter får och kan tala.

Samtidigt finns ”trollen”. De som aldrig ger upp oavsett vad företaget gör, de som har ett tilltal långt över gränsen för mänsklig respekt, samt än värre. Därav min säkran att TeliaSoneras globala varumärken har tydliga ”house rules” på sina lokalt valda sociala nätverk. Dessa gör det enkelt för omvärld att förstå hur företaget resonerar, och samtidigt förstå var i värsta fall gränsen går. (Ta bort kommentarer är verkligen verkligen, en sista sista utväg.) Som företag har man som bekant också ett ansvar att säkra och värna sina anställda.

För att runda av ”tema digital megafon”, varsågod, ett existentiellt citat à la Orson Welles, vilket jag gav som ledtråd till en person som själv sa sig inte kunna förstå varför hen alltid checkade in via Foursquare:

We´re born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we´re not alone.

Hisnande?

Må gott,

LG

4 tankar kring ”Alien relation: In Social everyone will hear you scream

  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Hej Lisa, or should I say Leia,

   Tack för din feedback, uppskattas.

   Hör gärna av dig igen om det är något område du tycker är av intresse för vidare belysning.

   Må gott,

   ”Yoda”

   Svara
 1. Pingback: 2 svenska sociala medier case: Enkla tips hur göra | Bra relationer, bättre affärer

 2. Pingback: Digitala relationer: Trolltider | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.